ESG News

Грета Тунберг с критика към Германия, че използва въглища

Германското правителство, имайки предвид енергийната криза, обсъди бъдещето на атомните си централи, които трябваше да бъдат затворени по-рано тази година.

Споделяне:

Грета Тунберг мисли, че е „грешка“ Германия да изключи атомните си електроцентрали, ако това води до употреба на разрушаващи климата въглища. Германското правителство, имайки предвид енергийната криза, обсъди бъдещето на атомните си централи, които трябваше да бъдат затворени по-рано тази година.

Берлин се готви за енергийната криза

Берлин oтвори отново въглищните централи, за да се справи с енергийната криза. Също така са отпуснати 450 милиона евро, за да се подготвят централите за работа в случай на извънредни ситуации. Въпреки това правителството продължава да твърди, че ще прекрати използването на въглища до 2030 г.

Коментарите на Тунберг веднага предизвикаха реакциите на политиците

Финансовият министър Кристиан Линднер, който е от либералната Свободна демократическа партия, каза, че приветства „насърчението на Тунберг… в тази енергийна война всичко, което създава електрически капацитет, трябва да бъде свързано към мрежата. Причините говорят сами за себе си – икономически и физически.“

И все пак продължаващата война в Украйна промени обществените нагласи. Сега има голямо мнозинство в подкрепа на по-продължителната експлоатация на атомните електроцентрали.

Шведката, която наскоро публикува книгата – „The Climate Book“, е започнала глобалния климатичен протест – „Петъци за бъдеще“

Тунберг вярва, че като първа стъпка е важно хората да осъзнаят мащабността на кризата, пред която е изправено човечеството, след като са се повишили температурите.

Екологичните активисти предупреждават, че Германия рискува да не изпълни целите си в областта на климата, като изгаря повече изкопаеми горива, докато консервативните законодатели са на мнение, че правителството трябва да използва всички налични средства за генериране на енергия предвид напрегнатата ситуация с доставките и високите цени.

 

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ