ESG News

Франция планира да засади 1 милиард дървета

Президентът Еманюел Макрон представи своята обновена горска стратегия до 2030 г.

Споделяне:

Франция ще засади 1 милиард дървета, или 10% от горската площ на страната, до 2030 г., за да улавя въглероден диоксид и да запази биоразнообразието. Това обяви президентът Еманюел Макрон пред пожарникари в реч в петък (28 октомври). В страната пожарите унищожиха 72 000 хектара гори това лято, или шест пъти повече от средното за последните десет години.

В речта си Макрон благодари на стотиците пожарникари, лесничеи и служители по сигурността, които имаха своята роля в борбата с пожарите, които унищожиха хиляди хектари гори това лято.

„Герои, добре дошли!“, написа Елисейският дворец в своя Twitter акаунт преди речта на Макрон в петък.

Повече пари за пожарната

В речта си президентът също така обяви новата си горска стратегия до 2030 г., която има за цел да подсили ведомствените и въздушните ресурси. Сред обявените мерки Макрон каза, че ведомствените противопожарни и спасителни служби ще получат годишен бюджет от 150 милиона евро.

Франция също ще увеличи своя флот от самолети-амфибии, тъй като Макрон обяви, че ще бъдат изразходвани „безпрецедентните“ 250 милиона евро за общо 16 Canadair до 2027 г., докато сега са налични 12 такива машини.

„Президентът на републиката Еманюел Макрон […] благодари на цялата нация, която устоя“, туитна Грегори Алионе, президент на Националната федерация на френските пожарникари (FNSPF), в отговор на речта на Макрон.

Въпреки че държавният глава на Франция похвали горския проект, той предупреди, че поради изменението на климата бъдещите лета „може да не са толкова изключителни“ като тазгодишното.

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ