ESG News

Equinix се присъединява към Пакт за въглеродна неутралност

Доставчикът на облачна инфраструктура се ангажира до 2030 г. да купува 100% безвъглеродна енергия

Споделяне:

Equinix ще се присъедини към европейските доставчици на облачна инфраструктура и центрове за данни и европейските търговски асоциации, за да формират Пакт за климатично неутрални оператори на центрове за данни и Инициатива за саморегулация. Със създаването на Пакта секторът се обединява за първи път, за да затвърди ангажимента си към гарантиране на това европейските центрове за данни да бъдат въглеродно неутрални до 2030 г. Той има намерение да има водеща роля в прехода на Европа към климатично неутрална икономика в подкрепа на Европейската стратегия за данните и Европейската зелена сделка, чиято цел е да превърне Европа в първия климатично неутрален континент до 2050 г.

Пактът установява и Инициатива за саморегулация в сектора, която ще определи цели за улесняване на прехода към по-зелена икономика в Европа. Equinix и другите подписали оператори поемат ангажимент за измерими и амбициозни цели, определени за 2025 и 2030 г. Те включват:

  • подобряване ефикасността на потреблението на енергия;
  • купуване на 100% безвъглеродна енергия;
  • пестене на вода чрез избор на ефикасни и подходящи решения за охлаждане;
  • рециклиране на сървъри, електрическо оборудване и други свързани електрически компоненти;
  • повторна употреба на топлина от центъра за данни, където е приложимо, екологично и рентабилно.

Европейската комисия ще осъществява мониторинг на прогреса за постигане на целите, определени от Инициативата, два пъти годишно.

Пактът и Рамката за саморегулация подкрепят ангажимента на Equinix за устойчивост. През 2019 и 2020 г. компанията закупи 100% възобновяема енергия за всички свои обекти в ЕС и постигна над 90% възобновяема енергия в световен мащаб. Всеки набавен мегават-час (MWh) възобновяема енергия намалява въглеродния отпечатък както на Equinix, така и на клиентите му, което прави техните цифрови вериги за доставки по-зелени и отговаря на спешната нужда от глобални климатични промени.

“Equinix се ангажира да използва в глобален мащаб 100% чиста и възобновяема енергия във всичките си подразделения още от 2015 г. Подписването на Пакта за климатично неутрални оператори на центрове за данни и Инициативата за саморегулация беше следващата логична стъпка. На локално ниво българският екип също подкрепя този ангажимент. Вторият ни IBX (International Business Exchange™) център за данни, използва 100% зелена енергия – практика, наложена от първия център на Equinix в София от 2016 г. насам”, коментира Владислав Янков, търговски директор, Equinix България.

Изпълнителният директор на Equinix Ирландия Морис Мортел коментира, че за опазването на планетата и за създаването на по-добро бъдеще ще са нужни съгласувани усилия от много компании, правителства и хора. “Затова се гордеем да бъдем сред подписалите Пакта за климатично неутрални оператори на центрове за данни и Инициативата за саморегулация, за да направим крачка напред и гарантираме, че нашият сектор ще има водеща роля в предприемането на климатични действия и прехода на Европа към зелена икономика”, казва той.

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ