ESG News

Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.

Куриерски компании прилагат нов модел за намаляване на въглеродните емисии

Той ще помогне за съкращаване с до 40% на въглеродните емисии, генерирани от доставки по въздушен път

Споделяне:

Куриерската компания DHL Global Forwarding, заедно със Schneider Electric, успешно внедриха два иновативни мултимодални транспортни маршрута – между Сингапур и Северна Америка и между Индия и Северна Америка – за намаляване на въглеродните емисии от Обхват 3 от въздушния транспорт, предава esgnews.com.

Общо Schneider Electric планира да проектира и изпълни осем глобални мултимодални маршрути със своите логистични партньори, които могат да бъдат внедрени при поискване. Компанията изчислява, че тези маршрути, като използват комбинация от въздушен и морски транспорт, ще намалят въглеродните емисии с до 40% в сравнение с нормалното въздушно изпълнение.

От началото на пилотния проект през март 2023 г. маршрутите Сингапур – Северна Америка и Индия – Северна Америка, експлоатирани в партньорство с DHL Global Forwarding, отбелязаха до 20% намаление на въглеродните емисии.

От морски транспорт до SAF

За много организации въздушният транспорт е основна част глобалната верига за доставки, въпреки факта, че отделя повече въглерод от морския транспорт. Използването на устойчиво авиационно гориво (SAF) може да намали въглеродното въздействие. То обаче е значително по-скъпо от конвенционалното реактивно гориво. Така че използването на повече морски товари води до спестявания, които могат да се използват за закупуване на SAF, което допълнително ще намали въглеродните емисии.

Мултимодалният транспорт се използва широко в индустрията на веригата за доставки за поддържане на непрекъснатата цикличност на бизнеса. Досега обаче не е използван за намаляване на въглеродните емисии от Обхват 3.

Новите пилотни схеми позволяват мултимодални доставки като обичаен бизнес процес. Поръчките се доставят с бързина и гъвкавост, или чрез въздушен транспорт, или чрез мултимодална доставка, в зависимост от капацитета, маржовете, офертите на клиентите и наличността на склад, както и някои въздушни стачки.

Надграждайки тази способност от край до край, моделът е допълнително подобрен с DHL Global Forwarding, предлагащ използването на SAF чрез своята услуга GoGreen Plus, което води до доставки, генериращи до 90% по-малко въглеродни емисии. Това дава на Schneider Electric гъвкавостта да планира, решава, осигурява, изпълнява и управлява модела, постигайки по-устойчива и гъвкава верига за доставки.

Инвестиции

Чрез нашата услуга GoGreen Plus ние предоставяме на нашите клиенти устойчиви транспортни решения, включително SAF. Партньорството ни със Schneider Electric е инструмент за стимулиране на положителната промяна и превръщането на устойчивата логистика в реалност. В DHL сме си поставили за цел да намалим емисиите на парникови газове до 29 милиона тона CO2e до 2030 г. За да постигнем това, ние инвестираме 7 милиарда евро в чисти операции, демонстрирайки нашия непоколебим ангажимент за по-зелено бъдеще“, казва Томас Джордж, главен търговски директор Служител, DHL Global Forwarding.

В Schneider Electric устойчивостта е в основата на нашата мисия и ни кара да правим иновации за бъдещето. Не можем да направим това сами: партньорствата с нашата екосистема на веригата за доставки и стратегически партньори като DHL са от съществено значение. Надяваме се, че и други са вдъхновени от тези възможности, за да можем заедно да намалим въглеродните емисии“, заяви Мурад Тамуд, изпълнителен вицепрезидент на глобалната верига за доставки в Schneider Electric.

Научете повече за форума ESG & FRIENDS на: https://events.economic.bg/

ESG&Friends 2024 Partners

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ