ESG News

„Девин“ с две награди в конкурса „Най-зелените компании в България“

Екипът на компанията е отворена да съдейства на своите колеги от различни браншове с насоки как да се включат в общността на B Corps™

Споделяне:

„Девин“ ЕАД зае първото място в новата категория „Лидер в зелените инициативи“ в дванадесетото издание на конкурса „Най-зелените компании в България“. Отличието е за дългогодишните комплексни усилия и работа, които компанията полага ежедневно и едновременно в няколко посоки, за да стане компания с положително въздействие, използваща възможностите на бизнеса, за да изгражда приобщаваща и устойчива икономика.

Първата българска компания за бутилирана вода успя да покрие високите критерии за сертификация по стандарта B Corporation® и бе приета тази година в световната общност на B Corps™. „Девин“ получи и отличието в категория „Зелен проект“ за инициативата „30 години DEVIN – Доверие във всяка капка“ за реставрацията на естествени източници на минерална и изворна вода в страната.

„Устойчивата икономика е сред основните бизнес приоритети на „Девин“. Радваме се, че усилията, които полагаме от години за опазване на околната среда, запазването на биоразнообразието и стремежът ни да осигуряваме на пазара продукти с чиста, натурална вода, получиха своето заслужено признание както от общността на B Corps™, така и от наистина ангажираните с устойчивото бъдеще общности в България”, коментира Петя Манастирска, мениджър „Устойчиво развитие и качество“ във фирмата.

Тя обясни, че основна цел, като сертифицирана B Corporation® компания, е да се трансформира в компания с положително въздействие, която използва бизнеса като сила за добро и има значим принос в сфери, които далеч надхвърлят икономическите измерения.

В годината на своя юбилей „Девин“ вече е въглеродно неутрална както на ниво компания, така и на ниво продукт.

Тя работи с каузата, че всеки бизнес, и особено лидерите в този сектор, играят важна роля за създаването на устойчива икономика с ниска въглеродна интензивност. Ефективното използване на енергията и намаляването на емисиите на парниковите газове са сред основните бизнес приоритети на компанията и в съответствие с Глобалните цели за устойчиво развитие.

Екипът ѝ е отворен да съдейства на своите колеги от различни браншове с насоки как да се включат в общността на B Corps™ и се надяват примерът на „Девин“ да вдъхнови и други бизнеси в България да се присъединят към ценностите и мисията за позитивно влияние върху обществото и околната среда, като приемат политиките и философията на B Corp™.

“Само така можем да поемем по пътя към качествено нова бизнес среда в полза на планетата, обществото и общото ни бъдеще”, убедени са всички в „Девин“.

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ