ESG News

„Девин“ подобрява съществено екологичните си показатели

Компанията е намалила въглеродните емисии, потреблението на енергия и отпадъците от производството си

Споделяне:

„Девин“ ЕАД продължава политиката си за намаляване на своя отпечатък върху околната среда. В Годишния доклад за устойчиво развитие на компанията е записано, че емисиите на въглероден диоксид на литър произведена напитка бележат чувствителен спад – 98.5 г/л CO2 за 2021 г. спрямо 114.9 г/л година по-рано.

Компанията получи сертификат B Corporation, което световно признание за положително и значимо въздействие върху околната среда.

„Като компания, която използва бизнеса като сила за добро, за трета поредна година публикуваме Доклада за устойчиво развитие, където можете да се запознаете с постиженията и дейностите, предприети в тази посока през изминалата 2021 г. В Доклада ще можете да се запознаете и с нашите цели, заложени в стратегията за устойчив бизнес модел „Извор на промяна“ на „Девин“ ЕАД като част от групата Spadel“, коментира Петя Манастирска, мениджър „Устойчиво развитие и качество“.

В документа се посочва, че компанията за бутилиране на минерална и изворна вода е намалила изразходваната енергия в производството до 37.21 кВтч за всеки литър произведена напитка спрямо 40.5 кВтч за 2020 г.

В същото време расте делът на разделно събираните отпадъци в производството – до 97.5% спрямо 96.4% за 2020 г.

През 2021 г. компанията премина успешно процеса за получаване на най-стриктния сертификат за отговорно управление на водните ресурси в света – на Алиансът за управление на водите (Alliance for Water Stewardship).

Освен към околната среда, „Девин“ дава данни за значителния си принос към държавния бюджет на България и към развитието на гр. Девин и региона.

Приходите на компанията за 2021 г. са 109.5 млн. лв., а платените данъци и такси към държавния бюджет – 19.1 млн. лв. Изплатените заплати и придобивки са 13.5 млн. лв., а даренията и инвестициите в обществото са над 56 млн. лв.

През 2021 г. служителите на „Девин“ запазват своя брой (524) и своите придобивки на работното място. Компанията предлага стабилна работа, развитие на кадрите, както и равнопоставеност по пол, етнически и др. признаци.

През 2021 г. компанията стана третата в България и първата в сектора на бързооборотните стоки, която спечели сертификата „Отлично място за работа“ (Great Place to Work). Това е световно признат независим стандарт за измерване на организационната култура и ангажираност на служителите на база тяхната директна обратна връзка.

Докладът за устойчиво развитие на „Девин“ за 2021 г. е израз на изпълнението на стратегията на Spadel „Извор на промяна 2025“ за социална корпоративна отговорност. Като част от Spadel компанията получи световния сертификат B Corp за положително и значимо въздействие върху околния свят. Той се присъжда на компании, които отговарят на най-високите стандарти по отношение на социалните и екологични показатели, прозрачност и отговорност. През 2022 г.

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ