ESG News

BILLA дарява иновативни четящи устройства на Съюза на слепите в България

От 2015 г. до днешна дата хранителната верига осигурява помощни технически средства в подкрепа на 2542 незрящи хора

Споделяне:

BILLA е пионер в прилагането на корпоративна политика за асистирано пазаруване за хора с увредено зрение. Хранителната верига е подсигурила обучение, с което запознава служителите си с базовите правила за оказване на съдействие и обслужване на незрящи клиенти. През 2017 г. компанията прилага в уебсайта си иновативно решение, което позволява съдържанието на всички седмични и месечни брошури да пресъздават звук. По този начин незрящите могат да се запознават с новостите в супермаркета.

От 2015 г. до днешна дата хранителната верига осигурява помощни технически средства в подкрепа на 2542 незрящи хора.

BILLA направи корпоративно дарение на стойност 9 200 лева. Дарението отива за Съюза на слепите в Бълария. Сумата ще се инвестира в четири помощни апарата- два лаптопа и две устройства за превръщане на текста в звук. Те ще бъдат за младежи с нарушено зрение. От началото на партньорството през 2015 г. досега са осъществени множество успешни инициативи в подкрепа на 2 524 незрящи хора.

„За нас е изключително важно да приобщим хората със зрителни увреждания към останалата част от обществото. Задачата, която си поставяме, е да съдействаме в посока изграждане на позитивна нагласа и създаване на повече възможности пред тях, като потребители. Съюзът на слепите в България е наш доверен партньор – до момента общата стойност на предоставените помощни технически средства на хора с увредено зрение, които организацията подкрепя, е 54 551 лв. Вярваме, че с всяка следваща стъпка утвърждаваме добрия пример и правим начина на живот на повече незрящи хора по-пълноценен“, сподели Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.

Четящите устройства PEARL

Преносимите четящи устройства PEARL дават мигновен достъп на хора с увредено зрение до печатни текстове. Иновативното технологично решение позволява чрез сканиране да бъдат разчетени текстове от книги, вестници, списания, сметки и финансови документи. С тяхна помощ дори произведения на изкуството могат да „оживеят“ под формата на аудио. След като бъдат разпознати от системата, картините биват описани с човешки глас. Устройствата сканират 20 страници в минута, добавят коментари и са съвместими с Microsoft Word и Notepad. 

 

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ