ESG News

Базар за устойчива мода в Стопанския факултет

Студентите от магистърската програма „Отговорно и устойчиво развитие“ търсят „находки“ за добра кауза

Споделяне:

Студентите в магистърската програма „Отговорно и устойчиво развитие“ на Стопански факултет към СУ „Св. Климент Охридски“ организират базар за устойчива мода. В рамките на събитието ще могат да бъдат предавани излишни, но в много добро състояние, дрехи.

Ценител сте на находки, носещи индивидуалност, а не просто масова конфекция? Това събитие е за вас“, пишат организаторите.

Това е първият по рода си базар за устойчива мода, а желаещите да се включат в него, имат няколко възможности:

  • Като дарител – на 2 декември (петък) в Стопанския факултет от 09:00 до 11:00 ч. в зала 411. „Донесете своя любима дреха, която е в прекрасен вид и почистена, но вече ви е омръзнала, омаляла или просто искате да зарадвате някого с красива находка“, призовават организаторите;
  • Като посетител – модното събитие ще се проведе на 12 декември (понеделник) в Стопански факултет, ет. 2 от 16:00 до 18:00 ч.

Като жест към участниците, всеки, донесъл три или повече находки, има възможността да получи на базара една дреха безплатно.

Събраните средства от събитието ще бъдат дарени на Стопански факултет за обща кауза и създаване на воден кът на етаж 1.

Нека заедно дадем нов живот на забравения текстил в гардероба си и да помогнем за опазването на околната среда, стараейки се да изградим един по-устойчив начин на живот. Разбира се, ще има и изненади!“, обещават организаторите.

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ