ESG News

БАТ обяви нови устойчиви цели с първия си комбиниран годишен и ESG доклад

С 22,5 млн. потребители на бездимните продукти на БАТ, компанията е в процес на трансформация, за да намали въздействието на своя бизнес

Споделяне:

Бритиш Американ Табако (БАТ) публикува първия си комбиниран годишен и ESG доклад, с който допълнително подобрява своята отчетност за устойчивост. В него към задължителното представяне на годишните си резултати компанията за първи път добавя подробна информация за устойчивост и ESG. С този ход БАТ изпреварва предстоящото влизане в сила на глобални изисквания към компаниите да разширят обхвата и да подобрят качеството на публичните данни, свързани с устойчивостта, които разкриват.

В доклада бяха посочени нови и актуализирани цели на компанията, включително:

  • Постигане на 30% възобновяема енергия до 2025 г., две години по-рано, което води до ревизирана цел – 50% възобновяема енергия до 2030 г.;
  • Увеличаване на първоначалната цел за намаляване на отпадъците от операциите на БАТ с 15% до 2025 г. на 25%;
  • Разширяване на обхвата на ангажимента на БАТ за постигане на 100% многократна употреба, рециклиране или компостиране на опаковки, който до 2025 г. вече ще покрива не само пластмасата;
  • Поставяне на нова цел за нулево преобразуване на естествените екосистеми във веригата за доставки на тютюн на БАТ до 2025 г.

„В БАТ се гордеем с това допълнително подобряване на нашата отчетност за устойчивост с първия ни комбиниран годишен и ESG доклад. Въпросите на устойчивостта и ESG са все по-широко признати като оказващи силно влияние както върху обществото, така и върху това колко добре се представя една компания. Комбинираният ни доклад показва нашия сериозен ангажимент за прозрачно отчитане и интегриране на въпросите, свързани с устойчивостта и ESG, в начина, по който управляваме бизнеса си”, коментира Майк Найтингейл, главен директор по устойчивост на БАТ.

По думите му компанията постига напредък със своята стратегия за устойчивост и изграждане на A Better Tomorrow, полагайки усилия да намали въздействието на своя бизнес и си поставя нови амбициозни цели, докато преминава през своята трансформация:

През 2022 г. например увеличихме броя на пълнолетните потребители на нашите т.нар. бездимни продукти до 22,5 млн., като в същото време намалихме емисиите на парникови газове от Обхват 1 и 2 с 15% спрямо 2021 г. Знаем, че има още какво да направим в тази насока и гледаме напред за постигане на нашите амбициозни цели”, допълва той.

Комбинираният доклад включва и резултати от първата оценка на двойната материалност на БАТ

Това е подход за оценка на въздействията, който помага на компанията да формулира кои са най-важните приоритети и действия за устойчивост пред нея. Такъв подход разглежда не само как даден бизнес влияе върху проблемите на устойчивостта, но и как въпросите, свързани с устойчивостта, влияят на бизнеса.

Резултатите от оценката на двойната материалност вече помогнаха на БАТ да обнови стратегията си и тя ще продължи с подобни действия и през 2023 г. и след това. Такива оценки помагат на компаниите да коригират своите цели и планове и повишават шансовете за успех на важни стъпки към по-добра устойчивост.

Повече информация може да се прочете на www.bat.com

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ