ESG News

Байдън обяви финансиране от $250 млн. за декарбонизиране на федерални сгради

Тази инвестиция ще помогне за постигането на амбициозните федерални цели за устойчивост на американския президент

Споделяне:

Администрацията на Байдън обяви финансиране от 250 милиона долара чрез програмата за подпомагане на федералните съоръжения с технологии за пестене на енергия (AFFECT), насочена към подпомагане на федералните агенции да изпълняват и развиват проекти за сгради с нулеви емисии.

Новото съобщение за финансиране следва изпълнителна заповед, подписана от президента Байдън през декември 2021 г., очертаваща поредица от цели и инициативи на федералното правителство на САЩ за постигане на нетни нулеви емисии до 2050 г., съобщава ESG Today. Сред основните цели, очертани в заповедта, са целите на правителството да постигане нетно нулево портфолио от сгради до 2045 г. с междинна цел за намаляване на емисиите с 50% до 2032 г.

Сградите са основен източник на глобални емисии на парникови газове

Освен че са основен източник на емисии на парникови газове, сградите също са и едни от най-трудните за подмяна, предвид дългосрочния им характер. Портфолиото на федералното правителство на САЩ обхваща 300 000 сгради.

„Колективно правителствените агенции на САЩ са най-големият потребител на енергия в нацията и те ще играят основна роля в постигането на амбициозните цели на президента Байдън за климата и чистата енергия от страна на САЩ. Като използва значителните инвестиции в програмата на президента Байдън за инвестиране в Америка, федералното правителство ще даде пример, показвайки, че всеки от собствениците на жилища до огромни фабрики може да пести енергия, да премине към по-чисти източници и да спести пари на данъкоплатците”, казва министърът на енергетиката на САЩ Дженифър М. Гранхолм.

Новото финансиране ще бъде предоставено чрез програмата за подпомагане на федералните съоръжения с енергоспестяващи технологии (AFFECT), управлявана от Федералната програма за управление на енергията на DOE.

AFFECT ще осигури финансиране на федерални агенции за проекти, включително надстройки за енергийна и водна ефективност на нови и съществуващи федерални сгради, както и за инициативи като подобрения на ефективността и опазването, електрификация, генериране на чиста енергия на място и устойчив дизайн. Финансирането на програмата ще бъде отпуснато от Закона за двупартийната инфраструктура на администрацията на Байдън.

„Програмата на президента Байдън за инвестиране в Америка помага за трансформирането на 300 000 сгради на федералното правителство, за да бъдат по-енергийно ефективни и устойчиви на климата. Тази инвестиция ще помогне за постигането на амбициозните федерални цели за устойчивост на президента, като същевременно създава добре платени работни места, намалява разходите за енергия и изгражда по-здрави общности”, коментира председателят на Съвета на Белия дом по качеството на околната среда Бренда Малори.

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ