ESG News

Amazon поставя рекорд за възобновяема енергия през 2022 г.

Портфолиото на компанията за възобновяема енергия в момента се състои от над 400 проекта в световен мащаб

Споделяне:

Amazon е осигурил 108 проекта за чиста енергия през 2022 г., включително 25 новообявени сделки за вятърна и слънчева енергия, увеличавайки капацитета на компанията за възобновяема енергия с повече от 8 GW през годината – нов корпоративен рекорд за най-много възобновяема енергия, обявен от една компания за година, съобщава изданието ESG Today.

От компанията посочват, че новите сделки за чиста енергия затвърждават позицията ѝ на най-големия корпоративен купувач на възобновяема енергия, с портфолио, което вече надхвърля 20 GW, еквивалентно на енергията, необходима за захранване на 5,3 милиона домове в САЩ.

25-те нови проекта включват 11 проекта, осигуряващи 372 MW в Европа, включително инвестиции в два нови офшорни вятърни проекта, 4 проекта в Северна Америка за 918 MW, включително нов соларен проект, съчетан със съхранение на енергия в Калифорния, и 10 нови проекта за възобновяема енергия в Индия, Индонезия и Япония.

Портфолиото на компанията за възобновяема енергия в момента се състои от над 400 проекта в световен мащаб, включително 164 вятърни парка и слънчеви паркове и 237 слънчеви проекта на покриви в съоръжения на Amazon.

Amazon също така обяви, че е на път да захранва операциите си със 100% възобновяема енергия до 2025 г. Първоначалната цел на компанията бе за 2030 г.

„Със 133 проекта в 11 държави, обявени през 2022 г., Amazon имаше още една рекордна година. Тези проекти подчертават разнообразието от нашите възобновяеми енергийни източници и демонстрират способността ни да внесем нови технологии на нови пазари и допълнително да намалим въздействието на изменението на климата”, казва Адам Селипски, главен изпълнителен директор на AWS.

Прочетете още:

Планината от пластмасови отпадъци на Amazon расте

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ