ESG News

Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.

Amazon намалява въглеродния отпечатък с 50%

Екологичната логистика на Amazon стимулира МСП

Споделяне:

Онлайн търговецът Amazon разкри, че е увеличил използването на железопътен и морски транспорт с 50% през 2023 г. в Европа, което е довело до значително намаляване на въглеродните емисии, както и до ускоряване на доставките на клиентите и прехвърлянето на инвентара, според компанията.

Amazon си постави за цел да постигне нулеви нетни въглеродни емисии до 2040 г. в своята верига на стойността. Емисиите от обхват 3 или тези, произхождащи от веригата на стойността на компанията извън нейния пряк контрол, представляват над три четвърти от емисионния отпечатък на Amazon.

В наскоро публикувания доклад за устойчивостта на компанията разкри, че е успяла да намали своите емисии от Обхват 3 с 0,7% през 2022 г. въпреки нарастващите приходи с 9%, като намаляването на емисиите се дължи на области, включително строителство на сгради, наети сгради и оборудване и транспорт на трети страни.

Еко логистика

Според Amazon използването на железопътен или морски маршрут за транспортиране на пакети или инвентар помага на компанията да намали въглеродните емисии с почти 50%. Компанията каза, че сега разпространява продукти чрез повече от 100 железопътни линии и повече от 300 морски маршрута, изградени на базата на партньорства с европейски железопътни и морски превозвачи, включително Cargo Beamer, VIIa, Mercitalia Group, Grimaldi, Stena Line, DFDS и други.

От компанията посочват още, че използват ремаркета, които могат лесно да се прехвърлят между кораби, товарни влакове и камиони. За маршрути, които комбинират морски и железопътен с автомобилен транспорт, Amazon обяви, че също така планира маршрути, така че ремаркетата да изминават най-дългите разстояния с железопътен или морски транспорт.

През 2023 г., както и предходната година, ще прехвърлим хиляди камиони между нашите сгради по море и железопътен транспорт в Европа, спестявайки хиляди тонове CO₂ емисии”, твърди онлайн търговецът.

Прочетете още:

Amazon постигна 100% рециклируеми опаковки за доставки в Европа

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ