Академия „Иновации в агробизнеса“ събира новатори в агросектора и в хранително-вкусовата промишленост. Стартът на събитията е на 13 март в Литературен клуб “Перото”. Академията включва обучение, семинари и презентации, медийни събития, нетуъркинг пространства, дегустации на вино, фирмени презентации, работа по водещи за страната проекти в областта на кръговата икономика и биоикономиката, уъркшопи със стартиращи бизнеси от индустриите на агро-хранителната верига, както и джаз вечери.
На 13-14 март ще се проведе обучение за одитори на системи за управление по темите „Безопасност на храните съгласно изискванията на ISO 22000:2018“ и „Указания за одит на системи за управление съгласно ISO 19011:2018“, с лектор Николинка Илинкина, одитор и обучител по качество и безопасност на храните.
На 15 март предстои целодневен семинар на Клийнтех за стартиращи компании в сферата на агрохранителните технологии и био- и кръговата икономика. Входът е свободен.
На 16 март 2023 г. в 10.00 часа ще се открие изложение на фирми, които представят иновативни разработки с приложение в селското стопанство и индустриите от агрохранителната верига. Входът е свободен.
Изложението ще продължи до 16 часа на 17 март. Срокът за регистрация за участие в изложението е до 6 март.
Събитието е съвместна инициатива на Стопански факултет към Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Enterprise Europe Network – България, Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, Клийнтех България, Професионална асоциация по роботика и автоматизация (PARA), AI Bulgaria, Health and LifeScience Cluster, SpinOFF Bulgaria.
ESGnews.bg е медиен партньор на събитието!