ESG News

Завърши първата ESG Академия на Стопанския факултет и ОББ

Служители и партньори на ОББ получиха сертификати за успешно завършено обучение по устойчиво управление

Споделяне:

Служители и партньори на ОББ получиха сертификати за успешно завършено обучение в първото издание на „КВС България – ESG Академия“. Сертификационната програма за специалисти по устойчиво управление се организира в партньорство със Стопанския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Участниците получиха своите сертификати от доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет, и гл. ас. д-р Марина Стефанова, директор на магистърска програма „Отговорно и устойчиво управление“. На събитието присъстваха още Питър Рубен, кънтри мениджър на КВС Груп в България и главен изпълнителен директор на ОББ, и Теодор Маринов, лидер на програмата за Устойчиво финансиране на КВС Груп.

В Академията бяха включени следните основни модули:

  • ESG управление и отчетност;
  • Екологичен стълб на устойчивост;
  • Eнергийна и климатична политика;
  • Устойчиви финанси;
  • Адаптация и устойчивост към климата.

 

„Темата за устойчивото развитие е ключова за Стопанския факултет и за Университета. Съвместните ни учебни програми, създадени в партньорство с лидери като KBC България, го доказват. Благодаря на г-н Маринов и на г-н Рубен за възможността да покажем, че академията и бизнесът могат да водят заедно обществото напред в този процес. Ангажиментът ни като университет за постигането на Глобалните цели се реализира чрез научни изследвания, ново учебно съдържание, редица партньорства с бизнес и институции и активно участие в професионалните дискусии по темата в България и навън“, коментира доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопански факултет на Софийски университет.

„Днес повече от всякога финансовият сектор има възможност да подпомогне реалния бизнес в постигане на целите на Парижкото споразумение и да премине към въглеродно неутрален и кръгов модел на работа. В тази връзка инвестицията в знание и разбиране на социалните, екологичните и управленските (ESG) аспекти на стопанските дейности е изключително важна и навременна инвестиция. Вярвам, че с успешния край на пилотното издание на KBC ESG академия ние даваме ясен знак, че както отговорността към обществото и околната среда, така и търсенето на продуктови/процесни иновации и успешни икономически решения е ключов приоритет за ръководствата на ОББ и Стопански факултет“, допълни гл. ас. д-р Марина Стефанова, директор на магистърска програма „Отговорно и устойчиво управление“.

„Като водеща банково-застрахователна група в България съзнаваме предизвикателствата, пред които светът е изправен. От нас се очаква да задаваме тона и да помагаме на нашите клиенти в техния собствен път към устойчиво бъдеще. Но управлението на този преход е сложно предизвикателство и съм щастлив, че имаме възможността да развиваме знания и умения в сферата на устойчивото управление, благодарение на проекти като тази Академия“, каза Питър Рубен, кънтри мениджър на КВС Груп в България и главен изпълнителен директор на ОББ.

„ОББ инвестира дългосрочно в концепцията за екологично, социално и корпоративно управление и припознава добавената стойност от повишаване на осведомеността по темата“, заяви Теодор Маринов, лидер на програмата за Устойчиво финансиране на КВС Груп.

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ