ESG News

Тайланд обмисля удължаване на мерките за справяне с високите цени на енергията

Правителството разглежда възможността да удължи както субсидията за електроенергия, така и срока, в който данъкът върху дизела ще бъде намален

Споделяне:

Кабинетът на Тайланд ще обмисли удължаване на субсидията за електричество, както и на намалението на акциза за дизелово гориво, съобщава Ройтерс. Причината е желанието на правителството да помогне за облекчаване на въздействието на високите цени на енергията и разходите за живот, каза вицепремиерът в понеделник.

Намаляването на данъка върху дизела с 5 бата (0.27лева) на литър последно беше удължено с два месеца до 20 септември, за да помогне за стабилизиране на цените на енергията, които тласнаха инфлацията до 14-годишен връх тази година.

Министърът на енергетиката Supattanapong Punmeechaow не каза за колко време ще бъде удължено намаляването на данъците, но каза, че правителството също трябва да поддържа фискална дисциплина, тъй като вече е похарчило 200 милиарда бата (над 10,6 милиарда лева) за управление на цените на енергията. Кабинетът ще заседава във вторник.

Supattanapong каза пред репортери, че субсидия за сметките за електроенергия също ще бъде представена на кабинета за одобрение, но не даде повече подробности подробности.

Министерството на енергетиката е планирало субсидия от 8 милиарда (близо половин милион лева) бата за сметките за електроенергия от септември до декември.

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ