ESG News

Снимка: T-Mobile/Facebook
Снимка: T-Mobile/Facebook

T-Mobile се ангажира с нетни нулеви емисии до 2040 г.

Компанията се ангажира да постигне Парижкото споразумение 10 години по-рано

Споделяне:

Мобилният оператор T-Mobile САЩ обяви новата си цел за достигане на нулеви въглеродни емисии в цялата си верига на доставките до 2040-та, включително тези, произведени от доставчиците и от употребата на устройства от потребителите, съобщава ESG Today.

Този ход прави T-Mobile първата американска мобилна компания, която си поставя за цел нулева мрежа за всички емисии от Scope 1, 2 и 3, валидирана от инициативата Science Based Targets (SBTi) чрез своя Net Zero Standart.

Горди сме, че даваме нашия принос, за да създадем устойчиво бъдеще за всички – включително да станем първите в мобилните мрежи в САЩ, които си поставят тази смела цел. И се надяваме, че компании като нашата – и партньорите и доставчиците, с които работим – ще се присъединят към нас в определянето на техните дългосрочни цели като тези”, коментира Майк Сиверт, главен изпълнителен директор на T-Mobile.

T-Mobile се присъединява към The Climate Pledge

T-Mobile обяви още, че се присъединява към The Climate Pledge, инициатива, основана съвместно от Amazon и Global Optimism през 2019 г., за да създаде междусекторна общност от компании и организации, ангажирани с постигането на нулева мрежа 10 години преди Парижкото споразумение.

Развълнувани сме, че T-Mobile подписва The Climate Pledge и се ангажира да постигне Парижкото споразумение 10 години по-рано. Компанията си постави и постигна реални цели за възобновяема енергия и намаляване на въглеродните емисии в своите операции и ние сме щастливи да видим техния път, който те са начертали за постигане на нулеви въглеродни емисии до 2040 г., казва Сали Фаутс, глобален ръководител на The Climate Pledge в Amazon.

Компаниите, които подписват Climate Pledge, се съгласяват с множество стъпки, включително редовно измерване и докладване на емисии на парникови газове, прилагане на стратегии за декарбонизация в съответствие с Парижкото споразумение чрез реални бизнес промени и иновации, неутрализиране на всички оставащи емисии с допълнителни, количествено измерими, реални, постоянни и социално полезни компенсации за постигане на нетни нулеви годишни въглеродни емисии до 2040 г.

„Докато целта на T-Mobile за нулева мрежа е десетилетно начинание, ние знаем колко е важно да предприемем окончателни действия сега, за да намалим въздействието си върху околната среда за бъдещите поколения. Ние се ангажираме с измерим напредък и се ангажираме със силни управленски практики, последователно и прозрачно отчитане и непрекъснато сътрудничество с водещи експерти по устойчивост”, добавя Джанис Капнер, главен служител по комуникации и корпоративна отговорност в T-Mobile.

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ