ESG News

Pfizer обяви ангажимент за въглеродна неутралност до 2040 г.

Pfizer се стреми да постигне целите за въглеродна неутралност десет години по-рано от очакванията на стандарта Net-Zero

Споделяне:

Фармацевтичният гигант Pfizer обяви новите си климатични цели, с които се ангажира да достигне нулеви стойности на парникови газове до 2040 г., като смята и да намали емисиите от своите операции с 95%, а по веригата на стойността – с 90% (в сравнение с нивата от 2019 г.).

Като част от новите цели Pfizer включват постигането на стандарта Net-Zero, който стартира миналата година от инициативата Научно обосновани таргети (Science Based Targets). Този стандарт прилага строги критерии за оценка и сертифициране на компаниите, които поемат ангажименти за декарбонизация от 90-95% до 2050 г.

Pfizer цели да достигне тези изисквания 10 години по-рано от очакваното според стандарта.

„Прозорецът се затваря, за да се сведе до минимум потенциално катастрофалното въздействие на изменението на климата, което засяга здравето на нашата планета и това на хората по света. С нарастването на спешността на действията ние твърдо вярваме, че нашият ангажимент да ускорим декарбонизацията на нашата верига на стойността и да постигнем стандарта Net-Zero, който е в съответствие с целта на Pfizer и ESG приоритетите ни и може да помогне за стимулиране на положителна промяна и изграждане на по-здравословен и по-устойчив свят. ” – споделя Алберт Бурла, председател и главен изпълнителен директор на Pfizer.

За да постигне поставените си цели, компанията се стреми да ускори прехода от изкопаеми горива към устойчиви източници на енергия, както и да работи с доставчиците си за прилагане на подобни мерки.

Pfizer признава необходимостта от смели партньорски действия и иновации за разработване на алтернативни технологии.

По този начин ще може надежно да се произвежда топлина и пара, нужни за производството и търговската дейност на компанията, както и за нейната научноизследователска и развойна дейност, без зависимост от изкопаеми горива. Освен това за  своите превозни средства Pfizer планира да премине към хибридни и електрически алтернативи.

Компанията също така подписа обещание към Министерството на здравеопазването и човешките услуги (HHS) на САЩ.

Министерството призовава заинтересованите страни в здравната система на САЩ да намалят емисиите на парникови газове и да изградят по-устойчива на климата здравна инфраструктура. Правейки това, Pfizer се ангажира да намали емисиите на парникови газове и да докладва публично за напредъка си, както и да разработи планове за устойчивост на климата, наред с други действия.

През 2020 г. Pfizer постави предишната си цел за въглеродна неутралност, като се ангажира до 2030 г. да намали емисиите на парникови газове от обхват 1 и 2 с 46% (спрямо емисиите от 2019 г.). Компанията заяви, че продължава работа по постигане на тази цел като междинен етап към новата цел за 2040 г.

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ