ESG News

Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.

Пентагонът ще инсталира слънчеви панели на покрива си

Зелената промяна е част от усилията на президента Джо Байдън за преминаване към чиста енергия

Споделяне:

Пентагонът става зелен с инсталирането на слънчеви панели като част от усилията на президента на САЩ Джо Байдън за преминаване на федералните сгради към чиста енергия. Проектът е оценен на 104 милиона долара, съобщава foxnews.

Министърът на енергетиката Дженифър Гранхолм, заместник-министърът на отбраната Катлийн Хикс и Бренда Малори, председател на Съвета по качеството на околната среда към Белия дом, обявиха новината в Пентагона.

В допълнение към слънчевите панели, Пентагонът също ще разполага с термопомпена система и слънчеви термални панели, инсталирани за намаляване на зависимостта от системи, които използват природен газ и изгаряне на мазут.

Непрекъснат източник на захранване

Слънчевите панели ще осигурят непрекъснат източник на захранване в случай на кибератака или друго прекъсване на основната мрежа, както и ще намалят напрежението върху енергийния товар на сградата“, обясни Брендън Оуенс, заместник-министър на отбраната по енергетиката.

Пентагонът е само един от 31 правителствени обекта, избрани за безвъзмездни средства от Министерството на енергетиката на стойност 104 милиона долара, които включват също военноморски бази в Джорджия и щата Вашингтон.

Представители на Министерството на енергетиката казаха, че програмата също така се очаква да привлече повече от 361 милиона долара частни инвестиции.

Проектите са в съответствие с изпълнителната заповед на Байдън от 2021 г., която призовава за 65% намаление на емисиите на парникови газове от федерални дейности до 2030 г. и портфолио от сгради с нетна нула до 2045 г.

Прочетете още:

Джо Байдън планира да забрани сечта в американските стари гори през 2025 г.

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ