ESG News

Снимка: Pandora / Facebook
Снимка: Pandora / Facebook

Pandora обвързва разходите по дълга с климата

Компанията обяви нова програма за облигации от 500 милиона долара

Споделяне:

Дизайнерът на бижута и търговецът на дребно Pandora обяви стартирането на нова програма за емитиране на първостепенни необезпечени облигации. Условията по новия дълг са свързани с климата и целите на компанията за кръгови материали. Чрез програмата Pandorа планира да осигури 500 милиона евро финансиране, съобщава ESG Today.

Предстои компанията да актуализира нейната финансова рамка, свързана с устойчивостта. Тя очертава ключовите показатели за ефективност (KPI) и целите за ефективност на устойчивостта (SPT), които да се използват в емисии, свързани с устойчивостта.

KPI, избрани за рамката, включват намаляване на емисиите на Pandora по цялата верига на стойността и използване на рециклирани материали. По-конкретно, рамката уточнява, че задействането на разходите за дълг ще възникне, ако компанията не постигне целите за намаляване на емисиите с 90% до края на 2025 г. на база 2019 г., и емисиите от Обхват 3 с 14% до края от 2027 г., 23% до края на 2028 г., 31% до края на 2029 г. и 42% до края на 2030 г., както и целта си да закупи 100% рециклирано сребро и злато за своите бижута до 2025 г.

Moody’s Investor Service оцени рамката с „Много добра“ оценка за качество на устойчивостта.

Новата програма за финансиране ще ни позволи допълнително да разнообразим нашата структура на финансиране, като в същото време я свържем директно с нашия ангажимент за устойчивост”, казва Андерс Бойер, финансов директор на Pandora.

Дългът, свързан с устойчивостта, е една от най-бързо развиващите се области на устойчиво финансиране

Дълговете, свързани с устойчивостта са сред най-бързо развиващите се области на устойчиво финансиране, с атрибути, включително лихвени плащания, обвързани с постигането от емитента на конкретни цели за устойчивост.

Корпоративният интерес към заеми, свързани с устойчивост, нарасна бързо, тъй като финансирането осигурява гъвкавост за използване на постъпленията за общи корпоративни цели, докато с инструменти като зелени облигации набраните средства могат да бъдат разпределени само за конкретни категории зелени проекти.

След продължителен период на бърз растеж обаче емитирането на SLB рязко се забави в края на 2022 г., като Moody’s Investors Service цитира фактори като нарастващ пазарен контрол върху надеждността и устойчивостта на целите на SLB на емитентите и излагането на сектора на емитиране с висока доходност.

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ