ESG News

lufthansa
Снимка: Pixabay

Обединено кралство забранява „зелена“ реклама на Lufthansa

По този начин се предотвратява подвеждането на потребителите на авиокомпанията

Споделяне:

Плакат на Lufthansa, в който е заявено, че авиокомпанията „защитава“ планетата, е забранен в Обединеното кралство, предава Euronews. Службата за надзор на рекламата ( ASA) на Обединеното кралство разследва германската авиокомпания за създаване на подвеждащо послание за въздействието на летенето върху околната среда.

Рекламата включва снимка на самолет, наложен върху изображение на Земята. Слоганът на плакатът е  „Свързване на света. Защита на неговото бъдеще“. ASA заключaва, че рекламата представя погрешно въглеродния отпечатък на авиокомпанията.

Колко лошо е летенето за планетата?

Летенето има огромен принос за глобалните въглеродни емисии. Двупосочен полет в икономична класа от Лондон до Ню Йорк отделя около 1.48 тона въглероден диоксид на пътник, според реномирания въглероден калкулатор на Flightemissionmap. Произведеното количество е повече от два пъти над това на средния човек в Гана за цяла година.

През последните години хиляди хора избягват самолетите поради въздействието им върху околната среда. Тъй като това поведение се разраства, авиокомпаниите продължават да инвестират в рекламиране на своите зелени акредитиви.

Как Lufthansa защити рекламата си?

Lufthansa защити рекламата пред ASA, като посочи, че има по-подробна информация за нея в техния уебсайт и отрече, че е подвела потребителите.

Компанията твърди още, че мотото е „отворено за тълкуване“ и няма да се тълкува като „абсолютно обещание“ от бъдещите клиенти.

Авиокомпанията настоява, че противопоставянето на половин самолет с половин земно кълбо може да „представи мотото като потенциална дихотомия“.

ASA не се съгласи и реши, че потребителите ще го тълкуват като екологичен залог.

Смятахме, че твърдението вероятно ще бъде разбрано от потребителите като означаващо, че Lufthansa вече е предприела значителни смекчаващи стъпки, за да гарантира, че нетното въздействие върху околната среда от техния бизнес не е вредно“, се казва в изявление на ASA.

Понастоящем няма екологични инициативи или търговски жизнеспособни технологии в авиационната индустрия, които биха обосновали абсолютното зелено твърдение „защита на нейното бъдеще“.

Какво прави Lufthansa, за да се справи с въглеродното въздействие?

Lufthansa обеща да стане въглеродно неутрална до 2050 г. и инвестира в схеми за компенсиране на въглеродни емисии и устойчиво авиационно гориво. Те наскоро пуснаха опция за „зелени тарифи“, която обещава „летене, щадящо климата“.

Това обаче не оправдава твърденията, че „защитават планетата“, постанови ASA.

Отбелязахме инициативите и целите, които Lufthansa каза, че са се ангажирали да постигнат в преследване на заявената си цел, но много от тези инициативи бяха насочени към постигане на резултати, само години или десетилетия в бъдещето“, казаха те.

Прочетете още:

Lufthansa въвежда зелени тарифи за пътниците

 

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ