ESG News

Mercedes-Benz
Снимка: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz подписва споразумение за зелена стомана с шведската H2 Green Steel

Двете компании се договориха за доставка на около 50 000 тона зелена стомана за европейското производство

Споделяне:

Mercedes-Benz и H2 Green Steel подписаха обвързващо споразумение за доставка на около 50 000 тона зелена стомана за европейското производство на автомобилния производител годишно. Mercedes-Benz също подписа меморандум за разбирателство с H2 Green Steel за потенциална доставка на зелена стомана, произведена в Северна Америка.

Mercedes-Benz бе ранен инвеститор в H2 Green Steel и също бе в началото на потвърждаването на клиентското търсене на зелена стомана чрез споразумение за покупко-продажба. Това споразумение вече е доразвито в обвързващо споразумение, обхващащо обеми от около 50 000 тона годишно, които ще се произвеждат в зеления завод за желязо и стомана на H2 Green Steel, захранван с водород, в Боден в Северна Швеция.

Използвайки висококачествена стомана, която е устойчиво произведена, Mercedes-Benz прави още една стъпка към намаляване на въздействието върху околната среда от производството на автомобили.

H2 Green Steel съществува, защото компаниите пионери в автомобилната индустрия, като Mercedes-Benz, сигнализираха, че преходът в стоманодобивната индустрия е твърде бавен, за да постигнат целите си за климата. Работейки рамо до рамо с Mercedes Benz, ние имаме партньор, с когото можем да вдигнем летвата, когато става дума за емисии на веригата за доставки, кръговрат и социална устойчивост. Те са много силен играч, с когото можем да се свържем за нашите европейски операции, но естествено и когато се стремим към стоманодобивната верига в Северна Америка“, казва Хенрик Хенриксон, главен изпълнителен директор в H2 Green Steel.

Двете компании създадат затворен цикъл за рециклиране на стоманен скрап

В допълнение към устойчивото производство на зелена стомана, Mercedes-Benz има силен ангажимент към циркулярността и двете компании ще създадат затворен цикъл за рециклиране на стоманен скрап в завода в Боден. Партньорството също така включва възможността H2 Green Steel да използва обширните знания и опит на Mercedes-Benz в областта на правата на човека във веригата за доставки.

С договора за доставка на около 50 000 тона почти без CO2 стомана от H2 Green Steel за нашите производствени предприятия в Европа, Mercedes-Benz и H2 Green Steel ускоряват създаването на декарбонизирана, регионална и устойчива верига за доставки на стомана. В същото време ние издигаме нашето партньорство на следващото ниво с цел установяване на устойчива верига за доставка на стомана в Северна Америка, още една важна стъпка към превръщането на автомобилната индустрия в по-устойчива“, казва Маркус Шефер, Главен технологичен директор, развитие и доставки и член на борда на Mercedes-Benz Group AG.

С партньорството в Европа като основа, двете компании също се споразумяха да работят заедно, за да осигурят дългосрочни доставки на зелена стомана, произведена в Северна Америка, за заводите на Mercedes-Benz в Северна и Южна Америка. По този начин компаниите ще демонстрират осъществимостта и стойността на верига за доставки на зелена стомана.

Ние разговаряхме с различни заинтересовани страни както в Канада, така и в САЩ от известно време, и възможността да използваме голямо количество възобновяема електроенергия за производството на зелен водород и зелено гъбесто желязо, които могат да подхранват устойчиво производство на стомана, е много интересна перспектива за H2 Green Steel, тъй като продължава да тласка веригата за стойност на стоманата към декарбонизация в световен мащаб“, казва Хенриксон

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ