ESG News

LG
Снимка: LG Global /FACEBOOK

LG цели 100% възобновяема енергия до 2050 г

Компанията очертава инициативи, които ще следва, за да постигне целите си

Споделяне:

Технологичният гигант LG Electronics обяви серия от ключови етапи по пътя си към постигане на 100 процента възобновяема енергия за всичките си нужди от електроенергия до 2050 г.

Компанията също така обяви, че се е присъединила към RE100 – инициатива, ръководена от Climate Group в партньорство със CDP, за да обедини най-влиятелните компании в света, ангажирани със 100% възобновяема електроенергия. Членовете на RE100 се ангажират да доставят 100% от електроенергията, използвана в техните глобални операции, с електроенергия от възобновяеми източници.

LG обяви своя ангажимент за преминаване към 100% възобновяема енергия до 2050 г. през 2021 г.

Новите цели, обявени от компанията, включват цели за увеличаване на потреблението на електроенергия от възобновяеми източници до 60% във всички офиси и производствени съоръжения до 2030 г. и 90% до 2040 г., преди да се премине напълно към 100% до 2050 г.

Компанията очертава инициативи, които ще следва, за да постигне целите си за възобновяема енергия, включително инсталиране на високоефективни слънчеви панели в офиси и производствени съоръжения на LG, придобиване на сертификати за възобновяема енергия (REC) и подписване на споразумения за закупуване на енергия от възобновяеми източници (PPA).

В Южна Корея LG също ще плаща зелената премия на Korea Electric Power Corporation (KEPCO), която позволява на компаниите да плащат премия за закупуване на възобновяема енергия.

Чрез постоянни усилия и иновации, LG е на път да постигне целите си да премине към 100 процента възобновяема енергия и да се превърне във въглеродно неутрален бизнес. LG остава напълно ангажирана с реализирането на своята ESG визия за създаване на по-добър живот за всички”, коментира Лий Сам-су, главен стратегически директор в LG Electronics, цитиран от ESG Today.

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ