ESG News

Lavazza пусна на пазара алуминиеви капсули за кафе

Въглеродно-неутралният продукт на компанията е част от дългосрочната стратегия „Пътна карта до Нулата“

Споделяне:

Производителят на кафе Lavazza пуска на пазара алуминиеви капсули, които вече са налични и в България. Компанията определя новия си продукт като въглеродно-неутрален, тъй като компенсира емисиите от производството му с други дейности.

Lavazza вярва, че алуминиевите капсули за кафе са нов важен момент в ангажимента ѝ към по-добър свят, като не само произвежда кафе, а създава „цялостен кръг с икономическа, социална и екологична стойност“.

Пускането на капсулите, съвместими с Nespresso машини, е в съответствие с дългосрочната програма на Lavazza Group „Пътна карта до Нулата“, която започна с намаляване на емисиите по цялата верига на стойността – от отглеждането на кафе и всички междинни продуктови фази до края на жизнения цикъл.

Алуминиевите капсули на Lavazza

Осъзнавайки, че е невъзможно напълно да се намалят всички емисии, Lavazza реши да компенсира своите остатъчни въглеродни емисии, които не могат да бъдат намалени. Първият етап беше реализиран през 2020 г. с компенсиране на директните емисии от всички производствени съоръжения и търговски офиси на Lavazza Group.

Зелена стратегия

„Пътна карта към Нулата“ е в съответствие с приемането от групата на Целите за устойчиво развитие на ООН и по-специално Цел 12 (отговорно потребление и производство) и Цел 13 (борба с изменението на климата). Крайната цел е да се постигне пълна въглеродна неутралност чрез компенсиране на всички преки и непреки емисии, т.е. всички емисии, генерирани по цялата верига на стойността – от отглеждането на зелено кафе до опаковането и от разпространението на крайния продукт до неговата употреба и изхвърляне.

Новата гама от съвместими капсули на Lavazza е стъпка към компенсирането на индиректните емисии по цялата верига на доставки, както нагоре, така и надолу по веригата на операциите на групата, обясняват от компанията.

Проектът, избран за компенсиране на емисиите от тези капсули, е MADRE DE DIOS, стартиран в Перу, за да защити горите Madre de Diòs от човешки селища. По този начин ще се защити местното биоразнообразие и ще се подкрепят местните общности, чието оцеляване зависи от гората.

Сертифициран съгласно два изключително взискателни международни стандарта – Verified Carbon Standard (VCS) и Climate, Community & Biodiversity Standards (CCB Gold) – през последните 38 години проектът е създал 470 работни места (100% от служителите са перуанци) за защита на района и разработване на практики за устойчиво горско стопанство, както и опазване на около 100 000 хектара тропически гори на Амазонка чрез наблюдение на 35 застрашени вида. Той защитава местните общности Yine и Huitoto и досега е помогнал да се спестят до 25 000 тона въглероден диоксид.

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ