ESG News

Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.

Kärcher разработи 100% био разградим материал за опаковане

Иновативният материал е грахово нишесте, който е краен отпадъчен продукт

Споделяне:

Компанията Kärcher, световен лидер в областта на почистването, разработи опаковки, които не само защитават продуктите, но и намаляват негативното им въздействие върху околната среда. Иновативният материал е грахово нишесте, който е краен отпадъчен продукт. R&D отделът на компанията успява да направи опаковки, базирани на този компонент, които са 100% био разградими и разтворими във вода, съобщиха от компанията.

Новите опаковки не просто предпазват продуктите по време на транспортиране, но и осигуряват оптимални условия за съхранение и представяне пред клиентите. Подходът на компанията към опаковките е насочен към иновации, които подобряват устойчивостта, намаляват въздействието върху околната среда и оптимизират процесите на транспортиране.

Преустановяване на използването на полистирен

Целта е да се прекрати използването на полистирен във всички продукти за дома и градината. Компанията търси алтернативни материали, които да предоставят същото ниво на защита, но с по-малко вредно въздействие върху околната среда. Сред другите цели на компанията са разработване на опаковки, които са лесно рециклируеми след края на техния цикъл на живот. Това включва използване на материали, които са лесни за разделяне.

Kärcher активно работи в партньорство с университети и иновативни стартъп компании, за да разработи и внедри нови и устойчиви решения за опаковане. Това включва изследване на нови материали, технологии и дизайнерски решения. През 2022 г. Kärcher прекрати използването на полистиренови инкрустации в новите разработки на продуктите си за дома и градината, насочвайки се към алтернативни материали като картон, целулоза и грахово нишесте.

През 2023 г. компанията започна да използва грахово нишесте за опаковане на определени парочистачки в ЕС, което намали използването на полистирен с 3,2 тона годишно.

Компанията си сътрудничи със стартъпа Proservation за разработване на устойчиви алтернативи на полистирола, като използват люспите на зърнени култури като основа. Този материал е биоразградим и използва отпадъчен продукт от хранително-вкусовата промишленост.

Научете повече за форума ESG & FRIENDS на: https://events.economic.bg/

ESG&Friends 2024

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ