ESG News

Втората ESG Академия беше успешно реализирана

Стопанския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ съвместно с УниКредит Булбанк реализираха втората ESG Академия

Споделяне:

На 13 юли завърши втората ESG Академия на Стопанския факултет на СУ, за първи път на английски език. В нея взеха участие 50 служители на УниКредит Булбанк, сред които трима от членовете на Управителния съвет на банката – Борислав Бангеев, главен риск директор, Марио Колари, главен оперативен директор и Велко Джилизов, главен директор на дирекция „Правна“. На 1 март т.г. завърши пилотното издание на Академията, в което се включиха над 35 служители на УниКредит Булбанк, един от които и главеният изпълнителен директор Цветанка Минчева.

„Щастливи сме, че имахме възможност да реализираме второ издание на ESG Академията съвместно с УниКредит Булбанк. Обучението на все повече експерти в областта на устойчивото развитие ни дава увереността, че корпоративният свят осъзнава не само необходимостта от ESG трансформация, но и се стреми да реализира тази трансформация възможно най-ефективно и с дългосрочен положителен ефект за обществото“, сподели доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет.

ESG Академията е обучителен курс за управление на социалните, екологичните и организационните аспекти от дейността на организациите. Това е и първата национална сертификационна програма за обучение на специалисти по устойчиво управление.

Служителите на УниКредит Булбанк вземат участие в нея като част от ESG стратегията на банката, в която за заложени цели за подпомагане и развитие на задълбочените познания на служителите в сферата на екологичните, социални и управленски фактори.

„Изключително ни радва служителският интерес и желание за запознаване в по-голяма дълбочина по темата. Днес вече имаме близо 90 сертифицирани ESG специалисти, които подпомагат и колегите, и клиентите, както в разбирането, така и в прилагането на целите за устойчиво развитие“, коментира Андреа Тониети, директор „Хора и култура“ на УниКредит Булбанк.

Академията е част от специално разработената холистична програма „ESG Learning Journey“ на банката, в обхвата на която попада и партньорството между УниКредит Булбанк и Стопанския факултет относно първата съвместно реализирана магистърската програма „Отговорно и устойчиво управление“ на Софийски университет. Сред бъдещите ESG магистри са и над 40 служители на банката, чието обучение отново изцяло е осигурено от УниКредит Булбанк.

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ