ESG News

Производителите на безалкохолни се включват в кампанията „Рециклирай ме!“

Асоциацията, в която членуват едни от най-големите в сектора, си е поставила за цел да осигури „безкраен жизнен цикъл“ за всяка бутилка

Споделяне:

Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България (АПБНБ) е вече официален партньор и участник в кампанията „Искам да съм полезен…Рециклирай ме!“. Кампанията е част от проекта на сдружение „Партньорство за красива и чиста България“ на сдружение BG Бъди активен.

„Като съмишленик и отговорен партньор в реализирането на каузата #БезОтпадъци сме убедени във важността всеки гражданин, във всяко населено място в страната, да може лесно да се включи в разделното събиране на използваните бутилки, за да бъдат всички те ефективно рециклирани“, посочват в своя позиция от АПБНБ.

Използваните от индустрията за безалкохолни напитки и бутилирани води опаковки – бутилки и кенчета – освен с високото си качество, осигурявайки безопасност, трайност и удобство за потребителите, са и 100 % рециклируеми. Те са ценен ресурс, който не бива да бъде пилян или пък да генерира замърсяване в природата.

„Именно затова за нашата индустрия устойчивото развитие е неразривно свързано със събирането и ефективното рециклиране на опаковките от напитки: колкото повече бутилки събираме, толкова повече бутилки можем да рециклираме и да използваме повторно за производството на нови бутилки, пестейки изчерпаеми природни ресурси и генерирайки висока добавена стойност в нашата икономика и общество“, казват производителите на безалкохолни напитки.

Осигуряването на ефективно рециклиране – от бутилка в бутилка и истинското затваряне на цикъла – са ключови стъпки за превръщането на кръговата икономика в реалност.

Образованието относно важността на разделното събиране и рециклирането е неразделен елемент от усилията на индустрията за безалкохолни напитки да стимулира пълна кръговост и ползи за околната среда. Пътуването започва в ранна възраст.

„Ние имаме споделена отговорност да създадем по-зелено бъдеще за нашите деца. Чрез кампанията „Искам да съм полезен…Рециклирай ме!“ имаме възможност да партнираме в усилията да ги научим на принципите на разделно събиране и рециклиране“, казват от Асоциацията.

В устойчивото общество, в изграждането на което АПБНБ и BG Бъди активен участват, приносът на всеки е изключително важен.

„Знаем, че заедно можем да им осигурим безкраен жизнен цикъл, превръщайки всяка бутилка в нова такава, опазвайки природата и нейните ресурси за идните поколения!“

Членове на АПБНБ са едни от най-големите производители на безалкохолни напитки и минерална вода в България, както и водещите фирми в областта на оползотворяването на опаковки.

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ