ESG News

Vanguard стартира фонд, инвестиращ във възможности за преход с ниски въглеродни емисии

Vanguard, един от най-големите инвестиционни мениджъри в света, обяви план за стартиране на глобален стоков фонд за екологични възможности

Споделяне:

Vanguard, един от най-големите инвестиционни мениджъри в света, обяви план за стартиране на глобален стоков фонд (Vanguard Global Environmental Opportunities Stock Fund), инвестиращ в компании, които се стремят да ускорят прехода към свят с ниски въглеродни емисии.

От Vanguard споделят, че този фонд ще е насочен към „инвеститори, съзнателни за околната среда, които имат висока толерантност към риска“, стремейки се да увеличат широко диверсифицирано портфолио.

Новият фонд ще бъде първият фонд на Vanguard, управляван от действащ мениджър на активи Ninety One. Компаниите коментираха това свое решение в прессъобщение, обявяващо новия фонд:

„Инвестиционната философия на Ninety One е циментирана в убеждението, че съществуват възможности за структурен растеж, произтичащи от тенденциите в регулирането, технологиите и потребителските предпочитания, които движат многодесетилетен енергиен преход. Фирмата вярва, че компаниите, които успешно се ориентират в този преход, вероятно ще създадат стойност за инвеститорите в дългосрочен план.“

Фондът се очаква да стартира през четвъртото тримесечие на 2022 г., като ще притежава концентрирано портфолио от компании, които участват в процеса на декарбонизация и които извличат поне половината от приходите си от дейности, допринасящи положително за промяната на околната среда.

Предшественик на новия фонд е стартиралият по-рано това лято първи активно управляван фонд за въздействие на Vanguard – Vanguard Baillie Gifford Global Positive Impact Stock Fund.

Дан Рейес, ръководител на отдела за преглед на портфолиото на Vanguard, каза:

„Vanguard подходи обмислено и целенасочено при изграждането на нашата линия ESG, като гарантира, че всеки нов фонд отговаря на трайните нужди на инвеститорите. Ние сме уверени, че диференцираният подход на Ninety One към глобалното инвестиране в ESG ще добави дългосрочна стойност за толерантни към риска инвеститори, които имат предпочитания към инвестиции в околната среда.“

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ