ESG News

Съвместната ESG академия на Стопанския факултет и БАКСОС успешно финализирана

Приключи второто издание на ESG академията на Стопанския факултет, в която взеха участие 21 души от Българска асоциация на КСО специалистите

Споделяне:

От Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ съобщиха за още една успешно реализирана ESG академия. На 8 август беше официалният край на второто издание на ESG академията съвместно с БАКСОС (Българска асоциация на КСО специалистите). В това издание се включиха 21 участници.

Темите, които бяха засегнати по време на Академията, са:

 • ESG управление;
 • Екологичен стълб на устойчивост. Зелена и кръгова икономика;
 • Социален стълб на устойчивост;
 • Устойчиви финанси;
 • ESG отчетност;
 • Енергийна и климатична политика;
 • Адаптация и устойчивост към климата.
  Снимка: СУ „Св. Климент Охридски“

  Участниците в ESG Академията споделиха:

„В България темата не е толкова позната сред нашите клиенти. Идеята като се записах беше да навляза повече в темата, да можем да разработваме нови продукти, и не само от работна гледна точка. Впоследствие започнах да се припознавам и лично в каузата, която е доста интересна“.

„Участието ми в Академията е лично моя идея, не е обвързано с моя работодател. Моят личен път в ESG тръгна от тясната пътека на нормативното несъответствие и неслучайно я наричам „тясна“. Много съм благодарна и въодушевена от обучението, защото успях да извървя и да разширя пътеката лично за себе си с много по-голямата тема как като общество, а не само като икономика, създаваме стойност, как произвеждаме блага, какво е тяхното значение за дългосрочен успех“.

„Благодаря на мениджмънта на банката, на вас! Не си представях, че така ще се получи обучението, признавам си. Доволна съм! Началото се поставя сега, зависи от крачките и скоростта, с която ще се извървят, просто трябва постоянство и мисъл в тази посока. Полезно е за мен, занимавам се с корпоративно финансиране, на база всякакви нормативи правим продукти в тази посока. Ще продължаваме да се отнасяме с по-голямо внимание към клиентите, по друг начин гледаме и ще продължим да гледаме, обучавайки се в тази посока“.

„Не бях се задълбочавала във важността на всичко, с което ни запознахте. Покрай забързания живот и ангажименти… А като се замислиш колко важно и животоопределящо е това, което научихме!“

 

Стопанският факултет има вече и няколко други успешно осъществени издания на ESG академията – съвместно с УниКредит Булбанк и с ОББ.

Вижте още:

Пета лятна школа „Мениджмънт в енергетиката“

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ