ESG News

С грижа за околната среда: Sprite остава без зелената бутилка

Компанията производител Coca-Cola иска да направи пластмасовите си опаковки 100% рециклируеми

Споделяне:

Sprite пенсионира своите зелени пластмасови бутилки след повече от 60 години на пазара. Компанията производител Coca-Cola съобщи, че променя опаковката от зелена на прозрачна от 1 август като част от по-широките си усилия да стане по-отговорна към околната среда.

Сега използваната пластмаса за бутилките на Sprite съдържа зелен полиетилен терефталат (PET) – добавка, която не може да се рециклира в нови бутилки, а това е ключова инициатива за компанията, която се стреми да намали пластмасовите отпадъци.

„Изваждането на цветовете от бутилките подобрява качеството на рециклирания материал“, каза в изявление Джулиан Очоа, главен изпълнителен директор на R3CYCLE – група, която помага на Coca-Cola да подобри рециклирането си. „Когато се рециклират, прозрачните PET бутилки Sprite могат да бъдат преработени в бутилки, спомагайки за стимулиране на кръгова икономика при пластмасата.“

Клиентите също така ще забележат обновеното лого и дизайн на опаковката на бутилките Sprite, които имат за цел да осигурят „по-консистентен външен вид и глас по света“, казаха от компанията. Добре познатият зелен нюанс все още ще се използва върху етикетите.

Други напитки, които използват зелени бутилки в портфолиото на Coca-Cola, включително Fresca, Seagram’s и Mello Yello, също ще бъдат заменени с прозрачни през следващите месеци.

Добри финансови резултати

Coca-Cola отчете по-високи от очакваните печалби за второто тримесечие във вторник, позовавайки се на силното търсене, и вдигна прогнозата си за приходите за цялата година.

Гигантът при напитките често е критикуван за това, че допринася за пластмасовите отпадъци, които вредят на околната среда. През 2020 г. компанията беше обявена за замърсител с пластмаса номер 1 в света от екологичната фирма Break Free From Plastic. Логата и марките на корпорацията бяха открити върху 13 834 парчета изхвърлена пластмаса в 51 страни, често на обществени места, като паркове и плажове.

Свят без отпадъци

През 2018 г. Coca-Cola обяви своята инициатива „Свят без отпадъци“ с крайната цел да събере и рециклира една бутилка или кутийка за всяка подобна продавана от нея до 2030 г. Част от тази инициатива включваше пускането на нова бутилка от 13.2 унции (400 мл.) миналата година, направена от 100% рециклиран пластмасов материал.

Компанията също в сряда обяви, че по-голямата част от бутилките Dasani в САЩ и Канада вече ще се продават в 100% рециклирана пластмаса. Coca-Cola каза, че тази иновация се очаква да намали с приблизително 20 милиона паунда новите пластмасови отпадъци в сравнение с 2019 г.

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ