Какво предстои за ESGnews.bg през 2023 г.

 

Първата медийна ESG платформа в България стартира през май 2022 г.  За този кратък период ESGnews.bg успя:

  • Да се превърне в информационен лидер по темите Устойчиво развитие, ESG критерии и прилагане, Зелени политики;
  • Да даде гласност на добрите примери, в които българският и световен бизнес инвестира, а с това гарантира и по-добро бъдеще;
  • Да реализира 2 уебинара от поредицата „Планетата ни е важна“, които достигнаха до над 20 000 потребители;
  • Да организира първото събитие ESG&Friends, събрало на едно място почти цялото ESG общество в България, по време на което бяха споделени успешни практики за устойчив бизнес и бяха създадени много нови контакти между съмишленици по темата ESG;
  • Да раздаде първите Грамоти в подкрепа на образованието на тема ESG регулации;
  • За краткото време платформата ESGnews.bg натрупа няколко хиляди последователи в социалните мрежи– хора, интересуващи се от ESG и устойчивост.

През 2023 година предстоят нови предизвикателства за екипа на ESGnews.bg, но и още възможности, които бихме искали да споделим с Вас:

  • Ще надградим платформата, като стартираме нов раздел с профили на компаниите, които имат устойчив бизнес и прилагат ESG критериите;
  • Ще продължим с поредицата от уебинари „Планетата ни е важна“ с актуални теми и участници;
  • Ще обявим регламента на подготвяните ESG награди, които ще мотивират още по-силно компаниите да прилагат ESG критериите в своя бизнес модел;
  • Ще организираме конференция „Политики за устойчивост“ през месец май, в която с бизнеса, експертите и институциите ще дискутираме кое и как трябва да се промени с цел още по-ефективно въвеждане на регулациите.

Ще се радваме да бъдете ПРОактивни и да ни ПРОвокирате с добри новини и идеи!

За платформата

ESGnews.bg, част от групата на Economic.bg, стартира през май 2022 г. с цел да повиши осведомеността на бизнеса и институциите в България и да им разкрие необходимостта и ползите от прилагането на ESG политиките и спазването на новите критерии за устойчивост.

В платформата споделяме успешните корпоративни примери, поставяме на фокус дискусионни теми, следим за най-актуалните регулации и тенденции.

ESGnews.bg няма комерсиален профил и е единственият сайт, който не допуска рекламни банери. Позиционираме само банери, които имат информационно съдържание – за анонсиране на събития по ESG теми, инициативи и кампании, доклади и новини.

Убедени сме, че заедно можем да направим Планетата по-добро място за живеене!

Екипът на ESGnews.bg

За реклама

Мениджър Маркетинг и Реклама

Виктория Илкова/ Victoria Ilkova

ilkova@economic.bg