ESG News

Производителите на стомана в САЩ отделят 75% по-малко емисии

Масово стоманодобивните компании използват електродъгови пещи и рециклиран скрап

Споделяне:

Американските производители на стомана с електродъгови пещи (EAF) имат въглероден интензитет, който е приблизително 75% по-нисък от традиционните производители с доменни пещи. Това е откритие на независимо проучване на производители на стомана по света, проведено от CRU Group – глобална фирма за бизнес разузнаване, специализирана в производството на метали.

Проучването беше публикувано днес от Асоциацията на производителите на стомана (SMA), най-голямата стоманодобивна асоциация в САЩ, представляваща EAF стоманодобивната индустрия и над 70% от стоманата, произведена в САЩ. Проучването бележи нов крайъгълен камък в обективността, точността и изчерпателността на измерването на емисиите на парникови газове от стоманодобивната промишленост.

„Нещо, което не може да бъде измерено, не може да бъде управлявано и нашето ново проучване категорично измерва и потвърждава как използването на базирана на рециклиран скрап EAF технология е най-устойчивото средство за производство на стомана днес“, каза Филип Бел, президент на SMA.

Използвайки установен, доказан процес за производство на стомана, производителите на EAF правят стомана при много по-ниски нива на въглероден интензитет от традиционните производители по целия свят.

„Има много неточна и подвеждаща информация за производството на стомана и ние вярваме, че това независимо проучване ще помогне за по-нататъшните ни усилия за постигане на бъдеще с ниски въглеродни емисии.“

Методология и основни констатации

Проучването е проведено от ноември 2021 г. до юни 2022 г. и е управлявано независимо от CRU. То е включвало проучване на по-голямата част от световните компании за производство на стомана и източници на данни в индустрията, проучване на различни играчи в производството на стомана чрез анонимни методи и синтезиране на данни от множество частни, индустриални и правителствени ресурси. По време на проучването CRU се е придържал към дефинициите и практиките, установени от Междуправителствения панел по изменение на климата (IPCC) – органът на ООН за оценка на науката, свързана с изменението на климата.

Сред основните констатации на проучването са, че средният интензитет на емисиите на парникови газове в обхват 1 и обхват 2 във фазите на производство на сурова и горещовалцована стомана е 75% по-нисък за производителите на стомана с EAF в сравнение с производителите на стомана от доменни пещи. Въпреки че Парижкото споразумение и индустриалните стандарти изключват емисиите от обхват 3 във веригата на доставки, интензитетът на въглеродните емисии на производителите на сурова стомана при производството чрез доменни пещи все още е с 210% по-висок от производителите на EAF стомана и 189% по-висок във фазата на производство на горещо валцована стомана, когато се включат и трите обхвата.

Устойчиво развитие

„Устойчивостта се превърна в един от най-важните въпроси в бизнеса днес и стоманодобивната индустрия отдавна е изправена пред предизвикателството да бъде неправилно възприемана като такава, която разчита на остарели, неефективни и силно замърсяващи процеси“, каза Марк Милет, председател на SMA, и съосновател, председател и главен изпълнителен директор на Steel Dynamics.

„Това ново проучване, което беше чакано отдавна, повдига летвата за начина, по който валидираме напредъка си в тази област. EAF стоманата предлага най-екологичния, най-безопасния и най-енергийно ефективен метод за производство на стомана и последното ни проучване прави нашите аргументи и доказателства за това значително по-силни и по-ясни.“

Стоманата от доменни пещи, която представлява около 70% от световното производство, се прави в големи стоманодобивни заводи, които използват въглища, за да стопяват суровините в желязо и след това да ги преработят в стомана. EAF стоманата, която представлява приблизително 70% от производството в САЩ, се произвежда в стоманодобивни заводи, които използват основно електричество и рециклиран железен скрап за производството на стомана, което води до по-ниски въглеродни емисии и по-малко енергоемък процес. Тъй като електрическата мрежа в САЩ продължава да се декарбонизира чрез усилията на комуналните услуги и отделни компании, въглеродният интензитет на производството на EAF стомана ще спадне до още по-ниски нива.

„CRU има привилегията да играе водеща роля в това обширно глобално индустриално проучване, което ще има истинско въздействие върху устойчивостта в стоманодобивната индустрия“, каза Джон Бол, президент на CRU Северна Америка.

За да се осигури най-високо ниво на обективност и да се предотвратят всякакви потенциални конфликти на интереси, SMA изцяло е поверил на CRU управлението на този проект, за да позволи проучване, събиране и анализиране на данни от широк кръг производители на стомана и да бъде произведен най-точният и възможно най-изчерпателен отчет.

„Нашето партньорство служи като модел за начина, по който подобни индустриални организации могат да укрепят интегритета на своите данни, като обединят сили с доверен партньор, който може независимо и професионално да валидира данни.“

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ