ESG News

Nestle инвестира $340 милиона в най-устойчивата си и зелена фабрика

С най-модерният си завод компанията се ангажира в подкрепа на производителите, икономиката и екологията

Споделяне:

Nestle откри нова фабрика за кафе във Веракрус, Мексико. С инвестиция от 340 милиона щатски долара заводът създава 1200 нови работни места в региона и превръща северноамериканската държава в основния производител на кафе Nescafe в световен мащаб.

„С откриването на този завод Nestlé подкрепя близо 100 000 производители на кафе в Мексико. Това показва колко е важно публичният и частният сектор да работят заедно, за да привлекат инвестиции в страната ни“, коментира президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор, който също присъства на събитието.

Новата фабрика използва най-съвременно оборудване и зелена енергия за намаляване на потреблението на вода и енергия. Заводът използва системи за пречистване на отпадъчни води, за да осигури 100% рециркулация на водата, нулево заустване на отпадъчни води и нулеви отпадъци в депата. Консумира 100% екологично електричество и е оборудван с котел за биомаса, който ще използва биологичните отпадъци от процеса на кафе за генериране на енергия.

„Фабриката за кафе е една от най-напредналите в технологично отношение в света и най-модерната и устойчива фабрика за кафе на нашата компания“, каза Фаусто Коста, изпълнителен президент на Nestlé Мексико. „В Nestlé устойчивостта е основен стълб на нашата цел и ние се ангажираме да предприемаме действия, които имат положително въздействие върху нашата планета.“

Чрез плана на Nescafé производителите на кафе, от които Nestlé получава суровината си, получават  достъп до съветите на специалисти. Глобалната инициатива на Nestlé подкрепя устойчивото производство и предлагане на „зелено“ кафе, укрепва производствения капацитет на малките производители и насърчава икономическото и социално развитие на техните семейства и общности.

Веригата за доставки на Nescafé се състои от 80 000 мексикански производители на кафе и Nestlé се ангажира да гарантира, че до 2025 г. 100% от кафето, което купува, е отговорно доставено.

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ