ESG News

KKR пуска два ESG кредитни фонда

Фондовете ще се ангажират редовно с емитентите на дълга, в който инвестират, за да гарантират, че изпълняват ангажиментите си по ESG

Споделяне:

Фирмата за частни капиталови инвестиции KKR & Co Inc се готви да пусне първите си два кредитни фонда, предназначени за инвестиране въз основа на принципите на екологичното, социалното и корпоративното управление (ESG). Това трябва да се случи по-късно тази година, според вътрешна бележка, видяна от Reuters.

Средствата, предлагани на институционални инвеститори, както и на лица с големи активи, ще бъдат управлявани от екипа за устойчиво кредитиране на KKR, ръководен от Тери Инг и Уилям Нийдъм.

Те ще се стремят да надминат показателите за смесени индекси с висока доходност и заемите с ливъридж, като предоставят висока едноцифрена възвращаемост на нетна база, каза човек, запознат с въпроса, пожелал анонимност. Целевият размер на двата фонда все още не се знае.

KKR отказа коментар.

ESG инвестирането, което набира популярност на фона на стремежа за справяне с предизвикателства, като изменението на климата и социалното неравенство, става все по-видно на капиталовите пазари.

Някои компании теглят „зелени“ или „устойчиви“ заеми и издават облигации, които идват със специфични ангажименти за ESG. Инвеститорите често възнаграждават компаниите с по-ниски лихвени разходи, ако постигнат свързани с това цели.

Първият фонд, KKR Credit ESG Climate Opportunity Fund, ще се съсредоточи върху изменението на климата и ще инвестира в световен мащаб в публично регистриран дълг на компании, които имат висок резултат в „собствената ESG система с резултати“ на KKR, според бележката.

Вторият фонд, KKR Credit ESG Accelerator Fund, ще бъде глобален фонд, фокусиран върху устойчивостта, който ще използва набор от стратегии за инвестиране в частен дълг, включително директно кредитиране, младши дълг, финансиране на базата на активи и опортюнистичен кредит, се казва в бележката.

Фондовете ще се ангажират редовно с емитентите на дълга, в който инвестират, за да гарантират, че изпълняват ангажиментите си по ESG, каза човекът, запознат с въпроса. Средствата ще се инвестират в кредитиране на петролни и газови компании, стига те да се ангажират да намалят своите въглеродни емисии до нетна нула до 2050 г. или по-рано и имат надеждни стратегии за декарбонизация, добави източникът.

Глобалният ръководител на обществените въпроси на KKR и съ-ръководител на нейната стратегия за глобално въздействие Кен Мехлман ще работи в тясно сътрудничество с новите фондове, докато Експертният консултативен съвет по устойчиво развитие на фирмата, председателстван от Боб Екълс, ще предоставя редовни насоки и надзор, според бележката.

Кредитните фондове не са първият инвестиционен продукт, посветен на ESG, пуснат от KKR. Базираната в Ню Йорк фирма стартира частен капиталов фонд с 1.3 млрд. долара през 2019 г. – KKR Global Impact Fund, посветен на инвестиране в компании, които предоставят търговски решения на екологични или социални предизвикателства. Този фонд е оценен на 1.7 пъти парите на своите инвеститори на брутна база към края на март, според регулаторната документация на KKR.

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ