ESG News

Канадското правителство отделя 8 милиона долара за нетно-нулеви инициативи

Правителството на Канада ще си партнира с Ecopia AI за изготвяне на 3D-векторни карти

Споделяне:

Партньорството между Ecopia AI и SDTC (Sustainable Development Technology Canada), фондация, създадена от канадското правителство, за подкрепа на технологични проекти за устойчиво развитие, ще финансира създаването на 3D-векторни карти на градове из цяла Канада. Цифровите картографски данни от 100-те водещи града в Канада ще подпомогнат различни устойчиви инициативи. Тази стъпка е част от плана на Канада за достигане до нулеви нетни емисии до 2050 г.

Високопрецизните карти служат за основа на много приложения в подкрепа на икономическия растеж, развитието на общността и устойчивостта на климата. Създаването на такива карти от ново поколение ще дадат възможност за повишаване на ефективността и точността при вземане на решения из градовете в цялата страна. Картите могат да бъдат използвани в правителствени, застрахователни, телекомуникационни, транспортни приложения и приложения, свързани с обществената безопасност.

„Развълнувани сме от честта да ръководим създаването на тази високопрецизна 3D карта на канадските градове. Тази инициатива ще създаде основата за изграждане на дигитални близнаци на градове в цялата страна – предоставяне на данни, които ще помогнат в подкрепа на интелигентни, безопасни и устойчиви общности.“ – споделя Джон Липински, президент и съосновател на Ecopia AI.

Дигиталното представяне на 100 от най-добрите градове в Канада ще спомогне общините при управлението на градовете и ускоряване на нетно-нулевите инициативи като фотоволтаични инсталации и подобрено картографиране на наводненията.

Стандартизираните 3D карти ще позволят на заинтересованите страни да сравняват напредъка към  поставени цели за нетна неутралност до 2050 г, като предоставят важна информация за политиката и програмите за финансиране.

За създаване на своите 3D карти Ecopia използва системи, базирани на изкуствен интелект, който успяват да извлекат изображения с висока разделителна способност за изграждане на високопрецизните карти на градове. Тези карти ще предоставят точни цифрови изображения на всеки детайл от градския пейзаж – сгради, пътища, алеи, тротоари, мостове, паркинги, водни басейни, гори, пасища и т.н. Като допълнение към това Ecopia ще предлага на всяка от общините двугодишен лиценз за предоставените данни, с който ще насърчи незабавните действия по конкретни устойчиви инициативи. Градовете Тъндър Бей и Уиндзор ще бъдат сред пионерите във внедряването на картите, тъй като са партньори в консорциума по проекта.

Канадският министър на иновациите, науката и индустрията сподели, че канадците из страната са част от решението в борбата с климатичната криза, заради което Ecopia използва момента да изпълни и своята роля в тази борба.

„Нашето правителство знае, че когато инвестициите в наука, технологии и иновации са съчетани с амбициозни и талантливи канадски предприемачи, това води до пробивите, от които се нуждаем, за да подхранваме по-устойчиво и устойчиво бъдеще за всички“ – допълни той.

Лия Лорънс, президент и главен изпълнителен директор на SDTC, изрази гордостта на организацията от възможността да финансира и помогне на Ecopia да оптимизира техните информационни решения, „проправяйки пътя за по-големи пазарни възможности и по-голяма устойчивост“, като призна, че именно големите данни играят „жизненоважна роля за постигането и поддържането на оптимална екологична устойчивост“.

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ