ESG News

Калифорния ще захрани 25 млн. домове с офшорна вятърна енергия

Щатът си поставя амбициозната цел да инсталира в морето 25 000 MW мощности

Споделяне:

Енергийната комисия на Калифорния (CEC) постави нови цели за планиране на офшорна вятърна енергия от 2000 до 5000 MW до 2030 г. и до 25 000 MW до 2045 г. Ако тези цели бъдат изпълнени, вятърната енергия от моето може да покрие потреблението на 25 милиона домове до 2045 г.

За да създаде доклада за планирането, CEC работи с различни агенции на всички нива на управление и с множество заинтересовани страни, включително местни и племенни общности, екологични организации, рибари, профсъюзи, индустрията и други потребители на океана.

Амбициозни цели

„Успехът на целите на нашия щат в областта на климата изисква практическа работа и ние сме ангажирани с непрекъснати консултации с други агенции и тези, които са най-засегнати от мащаба, необходим за постигане на 100 процента чисто електричество“, каза заместник-председателят на CEC Сива Гунда в декларация.

Приетият план за офшорна вятърна енергия вече е най-амбициозният по рода си в САЩ. Според CEC новоприетите цели са важна стъпка към постигане на „100 процента чисто електричество и въглеродна неутралност“ в държавата. На федерално ниво президентът Джо Байдън си постави за цел 30 GW офшорна вятърна енергия в цялата страна до 2030 г.

„Тези амбициозни, но постижими цели са важен сигнал за това колко ангажирана е Калифорния да донесе офшорната вятърна индустрия в нашия щат“, каза председателят на CEC Дейвид Хохшилд. „Този ​​забележителен ресурс ще генерира чиста електроенергия денонощно и ще ни помогне да преминем от енергия, базирана на изкопаеми горива, възможно най-бързо, като същевременно гарантира надеждност на мрежата.“

Закон за 100% чиста енергия

Този ход е първата част от текущите усилия на CEC, изисквани от законопроект AB 525, или Закона за 100 процента чиста енергия, приет през 2018 г., който гласи, че възобновяемата енергия и ресурсите с нулеви въглеродни емисии осигуряват цялата електроенергия на дребно за крайните клиенти в Калифорния и цялата електроенергия, необходима за държавните агенции до края на 2045 г.

Според законопроекта CEC ще трябва да представи пълен план за офшорна вятърна енергия до юни 2023 г. Следващите стъпки включват проучване на икономическите ползи от офшорната вятърна енергия и създаване на пътна карта за разработване на разрешителен процес за развитие на офшорна вятърна енергия, включително съоръжения и съпътстваща инфраструктура.

През март 2022 г. CEC одобри финансиране от 10.5 милиона долара за обновяване на пристанището на залива Хумболт, за да се подготви за развитие на офшорна вятърна енергия. Освен това предложението за бюджет на губернатор Гавин Нюсъм за 2022 – 2023 г. включва още 45 милиона долара за създаването на Програма за подобряване на съоръженията за внедряване на офшорна вятърна енергия, „която ще инвестира в дейности за подобряване на възможностите за разполагане на офшорна вятърна енергия във федерални води край Калифорния в области на планиране и развитие на съоръженията“, според предложението.

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ