ESG News

Франция обяви: Покривите трябва да бъдат покрити с растения или слънчеви панели

Новите сгради в търговските зони трябва да отговарят на новото екологично законодателство

Споделяне:

Ново екологично решение на френския парламент – одобрен е закон, според който всички нови сгради в търговски зони трябва да бъдат частично покрити с растения или слънчеви панели за генериране на зелена енергия.

Все по-предпочитано решение за градската инфраструктура стават зелените покриви и това е така, защото носят редица ползи. Един такъв покрив може да намали температурите вътре в сградата и ефекта на градския топлинен остров. Също така подпомага запазване на биоразнообразието, като създава местообитание за растителни и животински видове. Освен че е естетически издържан и предоставя релаксиращо пространство за отдих в офиса, може а поеме от 50 до 80% от годишните валежи. Много хора поддържат цели зеленчукови градини или садят медоносни растения.

Зелена градска култура

Град Нант вече допринася за изграждането на зелена градска култура. Градът е носител на приза Европейска зелена столица за 2012 г. Живите плетове в общините на Нант Метропол наброяват 41 000 дървета. Те растат в много зелени обществени и частни пространства, паркове и зелени пояси, формиращи истинска „градска гора“. Само в община Нант има приблизително 100 000 дървета. Хартата за дърветата на Нант предоставя инструментите за защита и развитие на дърветата в града.

Важно е да се възнаграждават градовете, които полагат усилия за подобряване на градската среда и преминаване към по-здравословни и устойчиви райони за живот. Затова по инициатива на Европейската комисия всяка година се връчва Наградата за европейска зелена столица, като по този начин се насърчават градовете в ЕС да подобрят качеството на живот на своите граждани и да намалят въздействието си върху глобалната околна среда.

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ