ESG News

Ford и Rio Tinto ще разработват устойчиви вериги за доставки на нисковъглеродни материали

Компаниите ще си партнират за нетно нулеви емисии в автомобилопроизводството

Споделяне:

Ford Motor Company и Rio Tinto подписаха необвързващ глобален меморандум за разбирателство, с който планират съвместно разработване на по-устойчиви и сигурни вериги за доставки на батерии и нисковъглеродни материали, които Ford да използва за превозните си средства.

Това партньорството ще подпомогне прехода към устойчиво производство с нулеви емисии и на двете компании.

Rio Tinto, водеща глобална компания за добив и метали, ще напредне в ангажимента си да работи с клиенти за декарбонизиране на веригите за стойност, а Ford, един от най-големите автомобилни производители в света, ще получава материали като литий, нисковъглероден алуминий и мед, което ще допринесе за неговото декарбонизиране.

Съгласно споразумението Ford ще проучи възможността да стане основен клиент за литиевия проект Rincon на Rio Tinto в Аржентина. В момента Rio Tinto планира въвеждане на Rincon в производство и ще работи с Ford, за да подпомогне производството на електрически превозни средства.

Компаниите ще се колаборират, за да увеличат предлагането на алуминий с ниско съдържание на въглерод за използване в превозните средства на Ford, включително метал, произведен с помощта на технологията за топене ELYSIS™ с нулев въглерод и захранени чрез хидроенергия от операциите на Rio Tinto в Канада. По този начин ще помогне на Ford да изпълни ангажимента си към First Mover’s Coalition.

Ford и Rio Tinto също така ще работят за разработването на сигурни вътрешни вериги за доставки за Ford за други основни стоки, необходими за енергийния преход в операциите на Rio Tinto в Северна Америка, включително мед, произведена с нисковъглероден отпечатък.

Главният служител на индустриалната платформа на Ford Хау Тай-Танг споделя: „Това е мощен пример за това как доказаният мащаб и индустриален опит на Ford могат да бъдат използвани за ускоряване на преминаването към електромобили. Ние прилагаме години споделени знания и силна връзка, за да подпомогнем производството на модели, които клиентите вече познават и обичат – и потенциално да помогнем за създаването на ново поколение електромобили за милиони клиенти.“

Главният търговски директор на Rio Tinto Алф Бариос коментира: „Ние сме развълнувани да работим с Ford, за да подкрепим прехода към нетно нулеви емисии чрез доставка на набор от материали, от които се нуждае за електрически превозни средства и превозни средства с по-ниски въглеродни емисии, и напредваме в нашия ангажимент да работим с клиенти за декарбонизация на нашите вериги за стойност. Rio Tinto е в уникална позиция да работи с компании като Ford за разработване на по-устойчиви, проследими и сигурни вериги за доставки. Ние инвестираме, за да растем в материали, необходими за енергийния преход, и в технологии и партньорства за декарбонизиране на нашия бизнес и веригите на стойността. Приветстваме възможността да засилим дългосрочните си взаимоотношения с Ford, за да подкрепим целите ѝ за устойчивост.”

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ