ESG News

Европейска седмица на устойчивата енергия през септември

Тази година събитието ще е в хибриден формат и ще бъде на тема „Да станем зелени и дигитални за енергийния преход на Европа“

Споделяне:

Европейската седмица на устойчивата енергия (EUSEW) е най-голямото ежегодно събитие, посветено на възобновяемите енергийни източници и ефективното използване на енергията в Европа. То включва серия от активности, насочени към изграждането на сигурно енергийно бъдеще за Европа.

Тазгодишният формат на събитието ще бъде хибриден – с лектори и участници наживо в Брюксел, както и онлайн на платформата на EUSEW. Мероприятието ще се състои в две части – специална разширена програма от 19 до 23 септември, която ще бъде изцяло онлайн и същинската част – конференция за политики от 26 до 29 септември, която ще бъде на място в Брюксел и онлайн.

Програмата на конференцията можете да видите тук, а предшестващата програма с онлайн сесии по ключови теми можете да видите тук.

На събитието гостите ще имат възможност да следят церемонията по връчване на Европейските награди за устойчива енергия и да се присъединят към третия Европейски младежки енергиен ден (EYED). Посетителите на място ще могат да разширят мрежата си от познанства с други заинтересовани страни в сектора Чиста енергия, да посетят щандовете на Панаира за хибридна енергия, показващи иновативни проекти в устойчивата енергия, както и да посетят Energy Talks и да почерпят нови идеи в бранша.

Конференцията за политики в чистата енергия предлага основни речи и специални сесии за всеки от следните тематични блокове:

  • План REPowerEU
  • Дигитализация
  • Енергийна ефективност
  • Възобновяеми източници
  • Потребителите и справедлив енергиен преход
  • Декарбонизация

По целия свят от юни до септември се провеждат Дни на устойчивата енергия на местно ниво.

Конференцията (26 до 29 септември) се организира от Европейската комисия свързаните с нея институции на ЕС и заинтересованите страни в областта на чистата енергия. Сесиите ще се фокусират върху проблемите на устойчивата енергия и ще се обсъждат нови политически разработки, най-добри практики и напредъкът в устойчивата енергия.

Онлайн сесиите от предварителната разширена програма (19 до 23 септември) ще предоставят допълнителни възможности за популяризиране и ангажиране с проблемите, свързани с възобновяемите енергийни източници и енергийния преход на Европа.

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ