ESG News

Cushman & Wakefield са сред първите с одобрени нетно нулеви цели от Science Based Targets initiative

SBTi определя, промотира и оценява най-добрите научнообосновани практики за декарбонизация в бизнес сектора

Споделяне:

Cushman & Wakefield (C&W), водеща световна компания в сферата на недвижимите имоти, обяви, че целите ѝ за постигане на нетно нулева неутралност до 2050 г. по цялата ѝ верига на стойността са одобрени от Science Based Targets initiative (SBTi).

Оценяването се извършва чрез прилагане на Net-Zero Corporate Standard – първата в света рамка за корпоративни нетно нулеви цели в съответствие с науката за климата и най-новите научни открития, създаденa миналата година от SBTi. Инициативата си сътрудничи с Carbon Disclosure Project, Глобалния договор на ООН, Световния институт за ресурси (WRI) и Световния фонд за природата (WWF). Обновената тази година платформа за оценка предоставя нови концепции за това какво точно е нетна нула при собствениците и мениджърите на активи, как да използват компенсации и как постепенно да премахнат изкопаемите горива.

C&W са част от първата група компании, чиито цели за декарбонизация получават одобрение по стандарта на SBTi. Cushman & Wakefield се старае да даде своя принос към устойчивото бъдеще на планетата, като не спира да усъвършенства всяка от областите, в които оказва влияние върху ключови екологични, социални и управленски (ESG) фактори.

„Радваме се, че получихме одобрението на SBTi на нашата нетно нулева цел, което показва още една важна прогресия на нашия дългогодишен ангажимент към устойчивостта и нашия път към намаляване на собствения ни отпечатък и отпечатъка върху околната среда на нашите клиенти“, коментира изпълнителният директор на Cushman & Wakefield Джон Форестър.

„Като лидер в глобалните услуги за недвижими имоти ние избираме да окажем значително и положително въздействие върху застроената среда, която представлява приблизително 40% от емисиите на парникови газове в световен мащаб“, продължава той.

Cushman & Wakefield обявиха своите амбициозни краткосрочни научнообосновани цели през септември 2021 г. Те включват намаляване на емисиите парникови газове с обхват 1 и 2 в своите корпоративни офиси и от своите операции с 50% до 2030 г. (спрямо 2019 г.) и ангажиране на ключовите клиенти, които представляват 70% от емисиите с обхват 3 в управляваните от фирмата имоти, за да си постави научнообоснованите цели до 2025 г.

Обхват 1 обхваща директни емисии на парникови газове от източници, притежавани или контролирани от Cushman & Wakefield. Обхват 2 обхваща емисиите от производството на закупена електроенергия. Емисиите от обхват 3 са останалите непреки емисии, които са резултат от дейностите на трети страни в рамките на веригата на стойността на фирмата.

През миналата година C&W също се присъединиха към кампанията „Бизнес амбиция за 1,5°C“, обещавайки да достигнат нетно нулеви емисии по веригата на стойността до 2050 г. Получаването на одобрение от SBTi на целите за декарбонизация на компанията е важна стъпка към постигането на обещанието.

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ