ESG News

Accenture е обявен за лидер в технологичните услуги за осигуряване на устойчивост

Accenture беше признат за лидер във встъпителния доклад „Sustainability Enablement Technology Services PEAK Matrix Assessment 2022“ от индустриалната анализаторска компания Everest Group

Споделяне:

Accenture е цялостен лидер с най-висока оценка в категорията Визия и възможности (Vision & Capability), която детайлизира профилите на 14 доставчици на услуги и интегрираните възможности, които те предлагат в екосистемата на услугите за устойчивост.

Докладът подчертава всеобхватното предлагане на услуги за устойчивост на Accenture, сред които възможности за преминаване към нетно нулеви емисии, устойчива верига на стойността, устойчива технология, ESG измерване, анализи и производителност, устойчиво лидерство и организация, както и устойчиви брандове и клиентско изживяване. От стратегия до изпълнение, Accenture предоставя бизнес трансформация в мащаб, за да помогне на клиентите да постигнат целите на ООН за устойчиво развитие и да се справят с изменението на климата.

Питър Лейси, ръководител на услугите за глобално устойчиво развитие и главен отговорник на Accenture, каза:

„Ние превръщаме устойчивостта в сила за промяна с нашето обещание да я вградим във всичко, което правим, и с всички, с които работим, за да създадем бизнес стойност и устойчиво въздействие. Това признание е доказателство за нашето разбиране за основната роля, която технологиите играят за устойчивостта и за нашия ангажимент да помагаме на клиентите да се справят с критични проблеми, свързани с ESG чрез силата на технологията и човешката изобретателност – от преход към нулева нетна и кръгова икономика до човешки права и включване и разнообразие. И ние водим с пример, прилагайки тези способности в нашата собствена организация, за да постигнем собствените си цели за устойчивост, като същевременно предоставяме 360° стойност на всички наши заинтересовани страни.“

Насочени към устойчивостта

Силната партньорска екосистема на Accenture и стратегията за придобиване са посочени в доклада на Everest Group, като се отбелязва, че скорошните придобивания, фокусирани върху устойчивостта, като akzente, Avieco и Greenfish, помагат на Accenture да разшири възможностите си в най-различни географски области, индустрии и във веригата за стойност на устойчивостта. Everest Group също разглежда и големия набор от специалисти по устойчивост на Accenture и подчертава фокуса на компанията върху внедряването на изкуствен интелект за ESG анализи.

Според Everest Group технологичните услуги за подпомагане на устойчивостта, които подобряват отпечатъка върху околната среда, спомагат за подобряване на живота на заинтересованите страни. Те могат да помогнат за създаване на устойчиви бизнес примери, с акцент върху проектиране и изграждане на продукти, генериращи приходи.

Тази ESG насоченост се превръща в глобален феномен и предприятията показват все по-силно желание за работа с партньори, ориентирани към устойчивостта. По този начин могат да съдействат за постигането на директни осезаеми резултати, които могат да им помогнат да постигнат целите си за устойчивост.

Докладът отбелязва, че в момента фокусът е по-наклонен повече към планетарния аспект на устойчивостта, но пандемията хвърли светлина върху необходимостта от социални отговорности към бизнес заинтересованите страни и общностите.

Рита Сони, главен анализатор, технологии и услуги за устойчивост, Everest Group, каза:

„Търсенето на услуги за устойчивост се увеличава, както и желанието на предприятията да се възползват от стратегически партньори от край до край, които могат да осигурят безпроблемни устойчиви пътувания. Accenture е ясен лидер в нашата оценка със своята дефинирана практика за услуги за устойчивост, демонстрируемо въздействие върху клиентите в ангажименти, ръководени от хората и планетата, и развиваща се екосистема, фокусирана върху съвместни иновации с водещи партньори.“

Санджай Поддер, ръководител на иновациите за устойчивост на технологиите в Accenture, добави:

„Технологиите са един от най-големите фактори за устойчивост, помагайки за ускоряване на прехода към нулеви емисии и изграждане на по-устойчиви вериги за стойност. Много компании използват технологии за осигуряване на устойчивост, но все още се борят да разширят усилията си. Това признание подчертава огромните ни способности да помагаме на клиентите да изпълнят обещанието на технологията за стимулиране на устойчивостта в организацията, операциите и екосистемата, като същевременно прави самата технология по-устойчива.“

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ