ESG News

4AIR започва програма за устойчивост на общата авиация

Новата инициатива ще направи компенсирането на въглеродни емисии още по-достъпно

Споделяне:

От 4AIR обявиха, че стартират програма, която ще даде възможност на частните пилоти да компенсират въздействието от летателните им дейности върху околната среда.

4AIR е първата и единствена рейтингова система, фокусирана върху цялостната устойчивост в частната авиация. Компанията помага на заинтересованите страни в частната авиация да прилагат значими програми за устойчивост, за да отговорят на поетите ангажименти за устойчивост в индустрията. Новата им инициатива надгражда вече съществуващата програма за компенсация на заинтересованите страни в авиацията, като доставчици на пътувания с бизнес самолети, брокери и отдели за полети. Тя предоставя готово решение за частните пилоти, които искат да пътуват отговорно, знаейки, че въздействието на техните полети върху околната среда е смекчено.

„Целта на 4AIR е да направи устойчивостта лесна и достъпна за частната авиация и това вече включва и популацията на общата авиация“, каза Кенеди Ричи, президент на 4AIR. „Чухме от редица частни пилоти, както и от хора, които обмислят да започнат да летят, че се тревожат за въздействието на полетите си върху околната среда, особено за изменението на климата. Нашата нова програма дава възможност на отделните пилоти да компенсират въздействието на тяхното лично летене, като подкрепят същия вид широкомащабни инициативи за устойчивост, които преди бяха достъпни само за частни доставчици на пътувания и техните пътници.“

Програмата за обща авиация 4AIR е проектирана като месечен абонамент, персонализиран според типа въздухоплавателно средство, ангажимента за устойчивост, който пилотите искат да поемат, и според техните типични годишни часове на летене.

Проектирана като единственото готово решение за устойчивост за частната авиация, Програмата за обща авиация 4AIR позволява на пилотите да се абонират за програмата, като 4AIR автоматично обработва всички аспекти на изпълнението на програмата вместо тях. Те изчисляват емисиите, свързани с изменението на климата, и идентифицират решения, които са успоредни на тези, следвани от доставчиците на пътувания с бизнес самолети.

Програмата има четири прогресиращи нива:

Ниво 1

Въглеродно неутрално – 100% компенсиране на емисиите на въглероден диоксид (CO2) на самолета, обикновено чрез въглеродни кредити, които финансират проекти за устойчивост, като например слънчева енергия.

Ниво 2

Неутрални емисии – 300% компенсиране на въглеродния отпечатък на самолета, за да се отчетат не само CO2, но и невъглеродни емисии, които влияят на климата, като сажди, водна пара и азотни оксиди.

Ниво 3

Отвъд неутралното – 300% компенсиране и 5% действително намаление на емисиите чрез допълнително използване на кредити за устойчиво авиационно гориво (SAF).

Ниво 4

Климатичен шампион – Доброволна вноска от 2 долара на метричен тон емисии към Фонда за климата на въздухоплаването, който подкрепя напредъка в устойчивите авиационни технологии, с крайна цел постигане на нетни нулеви полети – без добавени емисии от полетни дейности.

След като пилотите изберат ниво на ангажираност, те могат да се регистрират направо на уебсайта за месечен абонамент за личната си програма. Пилотите могат да участват независимо дали притежават, или наемат самолет и могат да включат в абонамента си няколко самолета.

„Ако вашите авиационни дейности генерират въглероден отпечатък, 4AIR може да ви помогне да смекчите въздействието му“, каза Ричи. „Искаме да дадем на пилотите, собствениците на самолети и пътниците способността да правят правилното нещо за околната среда и тази програма го прави по прост и лесен за разбиране начин, което ги прави част от решението.“

По-късно тази година на пилотите ще бъде дадена възможността да добавят към своите самолети етикет, рекламиращ нивото, което са достигнали, и ключодържател, преработен от бракуван самолет, за да демонстрират своя ангажимент за устойчивост.

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ